Chinese Hearthstone-speelster schrijft geschiedenis met winst

Het afgelopen weekend werd in Anaheim, Californië, de jaarlijkse Blizzcon gehouden. Naast de onthulling van verschillende nieuwe games werden er ook toernooien gehouden, waaronder de Hearthstone Grandmasters Global Finals, waar geschiedenis werd geschreven.

Want de winst in de Hearthstone Grandmasters Global Finals ging naar de Chinese Li “VKLiooon” Xiaomeng. Zij is de eerste vrouwelijke winnaar in een Hearthstone Grandmasters-evenement en bovendien de eerste vrouw die een finaleplek wist te halen in een Blizzcon-competitie.

Chinese winst Hearthstone competitie

In de finale wist ze met 3-0 te winnen van de Amerikaanse speler Brian “bloodyface” Eason. Ondanks dat het Amerikaanse publiek tijdens de Blizzcon voornamelijk voor de Amerikaanse spelers juichten, was het enthousiasme voor Xiaomeng erg groot. In haar overwinningsspeech wist ze via een vertaler te vertellen dankbaar te zijn voor enthousiasme van publiek. Bovendien wist ze hiermee ook een stigma te doorbreken dat esports voornamelijk iets voor mannen is. Twee jaar geleden werd haar tijdens een inschrijving van een lokaal toernooi van Hearthstone door een mannelijke medespeler verteld dat dit niks voor vrouwen was. Die anonieme persoon krijgt even mooi de deksel op zijn neus. In de onderstaande video krijg je een goed idee hoe het er aan toe ging.

Met haar overwinning hoopt Xiaomeng een voorbeeld te zijn voor andere vrouwen en meiden die een droom hebben om in de wereld van esports een naam voor zichzelf te maken. Zij vindt dat er niet gekeken moet worden naar het geslacht, maar gewoon naar de liefde voor een game. Bovendien wist ze met haar overwinning maar liefst 200.000 dollar te winnen. De nummer twee ging overigens ook niet met lege handen naar huis en kon 100.000 dollar op zijn rekening bijschrijven.

Foto van de finale (Bron: Blizzard)

Tijdens de Blizzcon werd naast de Hearthstone Grandmasters Global Finals ook een nieuwe uitbreiding voor de game aangekondigd, welke volgende week al moet verschijnen en veel nieuwe kaarten brengt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Chinese Hearthstone-speelster schrijft geschiedenis met winst
Sluiten