Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud 25 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Geniaal project op Kickstarter? Pas dan op voor Chinese Kickstarter-copycats

In China weten ze alles van kopiëren. Noem maar eens een merk op dat daar níet wordt nagemaakt. Beter goed gejat dan slecht bedacht nietwaar? Maar hoe staat dat met Kickstarter-producten? Wij zetten onze speurhoed op en gingen op zoek naar producten die het slachtoffer zijn geworden van Chinese Kickstarter-copycats.

Selfiehoes

Het eerste slachtoffer van razendsnelle Kickstarter-copycats is de StikBox. De maker spendeerde een jaar van zijn leven aan het maken van dit product. Na één week op Kickstarter te hebben gestaan, was zijn product al gekopieerd en op Alibaba te vinden voor negen euro. Dat is bijna dertig euro minder dan hij zelf via Kickstarter vroeg. Het meest treurige is dat mensen vervolgens hun geld terug wilden. Ai…

Rechts vind je de Chinese Kickstarter-kopie

Pressy Button

Pressy is een apparaat dat eruit ziet als een mini-jack. Je steekt ‘m dan ook in de mini-jack-ingang van je telefoon. Er zit echter software in die ervoor zorgt dat je direct je meest gebruikte toepassingen op je telefoon kunt gebruiken, zonder eerst die apps te moeten openen. Ook dit product was binnen de kortste keren te vinden in diverse webshops.

Rechts vind je de Chinese Kickstarter-kopie

Wat écht een aanrader is, is om de twee video’s te zien. Die van de Pressy Button is professioneel en cool. Die van de kopie is…Chinees. Haha!

Pebble

Eén van de meest succesvolle Kickstarters ooit is de Pebble Watch. Uiteraard kun je op het internet ook de Chinese variant vinden. De originele Pebble kost je ongeveer honderd euro, de Chinese variant dertig euro inclusief verzendkosten.

Rechts vind je de Chinese Kickstarter-kopie

What to do: Chinese Kickstarter copycats

Wat ons het meest steekt, is dat je er weinig tegen kunt doen. Uiteraard kun je een patent aanvragen, maar daar schiet je in dit geval weinig mee op. De kosten van advocaten en rechtszaken wegen niet op tegen de baten. Kickstarter-producten zijn trouwens niet de enigen die last hebben van na-apers. Wat dacht je van de Lamzac? Die kun je nu ook overal kopen voor twee tientjes. Zo zonde!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Geniaal project op Kickstarter? Pas dan op voor Chinese Kickstarter-copycats
Sluiten