Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Het Chinese Tencent investeert in Bayonetta-ontwikkelaar Platinum Games

Platinum Games is één van de grotere onafhankelijke ontwikkelaars in Japan. Nu wil het bedrijf onderzoeken of het voortaan zelf zijn eigen games kan uitgeven. Om dat te bereiken heeft het Chinese Tencent nu een investering gedaan in het bedrijf.

Tencent is één van de grotere Chinese mediabedrijven. Het is onder andere eigenaar van Riot Games (League of Legends) en heeft investeringen gedaan in bedrijven als Activision Blizzard. Ubisoft en Epic Games. En nu dus ook bij het Japanse Platinum Games.

Tencent investeert in Platinum Games

De investering werd bekendgemaakt op de website van Platinum Games zelf. Daar laat de President en de CEO van het bedrijf, Kenichi Sato, weten dat de investering er niet voor zorgt dat onafhankelijkheid van de studio wordt aangetast. Het bedrijf blijft games maken zoals dat het altijd doet. Het geeft hen vooral dus de mogelijkheid om meer zekerheid in te bouwen en te kijken naar de optie om dus zelf games uit te brengen in plaats van samen te hoeven werken met een uitgever.

Bayonetta 2
Bayonetta is een belangrijke game van Platinum Games (Bron: Platinum Games)

Momenteel werkt het bedrijf aan de redelijk mysterieuze game Babylon’s Fall, welke nog uitgegeven gaat worden door Square Enix. Daarnaast is Bayonetta 3 in ontwikkeling voor de Nintendo Switch en door Nintendo wordt uitgegeven. Bovendien komt het volgende maand met de remaster van Vanquish en Bayonetta, welke weer door Sega wordt uitgegeven.

Naast de investeringen die Tencent heeft gedaan in de verschillende bedrijven, werkt het ook samen met Nintendo. Samen hebben die twee bedrijven er voor gezorgd dat de Nintendo Switch eind vorig jaar werd gelanceerd in China. Daarnaast maakt het verschillende Pokémon-games in samenwerking met The Pokémon Company. En als klap op de vuurpijl is het bedrijf verantwoordelijk voor de verschillende smartphone-versies van populaire games. Denk daarbij aan PUBG Mobile. Het is interessant om te zien hoe deze ontwikkeling verder gaat lopen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Het Chinese Tencent investeert in Bayonetta-ontwikkelaar Platinum Games
Sluiten