Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 7 november 2019

Chinese wet verbiedt kinderen om na 22:00 uur te gamen

Eén van de lastigste discussies die je met je kinderen kunt hebben, is die over de hoeveelheid tijd die ze op een dag doorbrengen met gamen. In China is daar nu een wet voor gekomen die dat gaat regelen.

Volgens de nieuwe wet mogen kinderen onder de 18 jaar na tien uur in de avond niet meer gamen. Op deze manier hoopt de Chinese overheid iets te doen aan de verslavingsverschijnselen die bij kinderen ontstaan en de verminderde resultaten op school.

Chinese kinderen mogen minder gamen

Naast het feit dat ze tussen tien uur ‘s avonds en 8 uur ‘s ochtends niet mogen gamen, geldt er ook een tijdslimiet. Door de weeks mag er slechts anderhalf uur met games worden doorgebracht. In het weekend is de Chinese overheid iets soepeler. Dan mag er drie uur op een dag aan games worden besteed. Daarnaast is het zaak dat de kinderen zich voor een online gaming accounts registreren met hun echte naam en bijbehorende identificatiegegevens. Ook is er een regel die bepaalt hoeveel geld er mag worden uitgegeven aan DLC en microtransacties. Dit bedrag bevindt zich tussen de 28 en 57 dollar afhankelijk van de leeftijd van de gamer. Hoe ouder je bent, hoe meer geld je mag uitgeven.

Het resultaat wat ik kreeg bjj de zoekfunctie Chinese Gaming. (Bron: Afif Kusuma)

Als je het zo leest, is het een behoorlijke aanslag op de privacy en ben ik zelf erg benieuwd hoe dit precies gaat worden bijgehouden. En als je in overtreding bent, wat dan de gevolgen zijn. Ikzelf heb met mijn twee zonen (9 en 7) de afspraak dat er per dag een half uur mag worden gegamet en dat gaat me erg goed af. Het enige probleem daarbij is het feit dat ondergetekende per dag veel langer gamet, maar dat valt dan onder het kopje werk. Hoe dan ook, Chinese kinderen zullen waarschijnlijk niet blij zijn met deze nieuwe wet. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Chinese wet verbiedt kinderen om na 22:00 uur te gamen
Sluiten