Chinese Xiaomi gaat met briljante doch goedkope actiecamera de strijd aan met GoPro

Langzaam maar zeker gaat de Chinese smartphonefabrikant Xiaomi de harten van de Westerse wereld veroveren. De Xiaomi Mi Note is een phone waarover de internationale media te spreken is en het bedrijf mengt zich nu ook de markt der actiecamera’s. Dat doen ze met de Yi. En dat kan wel eens een serieuze concurrent van de GoPro worden. Ook al duurt het waarschijnlijk wel even voordat we ‘m in Nederland kunnen aanschaffen.

De Yi beschikt over een 16MP CMOS-sensor waarmee je 1080p video’s met een snelheid van zestig frames per seconde kan filmen. Het instapmodel van GoPro, de Hero, filmt 1080p met een snelheid van dertig frames per seconde en 720p bij zestig frames per seconde. Dit zegt uiteraard nog niets over het resultaat, maar de specificaties zijn indrukwekkend. Sony heeft de Chinese fabrikant van de beeldsensor voorzien en die blijft tot zo’n veertig meter onder water goed z’n werk doen. Dan moet de camera wel in de speciale waterdichte case zitten, want de Yi is nog uit zichzelf waterdicht. Maar dat is de GoPro ook niet. De actiecamera werkt uiteraard ook met een app en krijg je 64GB aan opslagruimte tot je beschikking.

Het is nog onbekend wanneer de Yi naar Europa komt, dat zal later dit jaar plaatsvinden. Omgerekend kost de camera 56 euro en dat is een stuk goedkoper dan de 139 euro-kostende GoPro Hero. Toch zal eerst uit reviews moeten blijken of de Yi net zo goed, dan wel beter dan de GoPro Hero presteert. Laat de Yi dan ook maar snel de Nederlandse grens passeren. Mocht je overigens een woordje Mandarijn kunnen lezen dan kun je hier meer over de Yi lezen.

Reageer op artikel:
Chinese Xiaomi gaat met briljante doch goedkope actiecamera de strijd aan met GoPro
Sluiten