Daniel Koster
Daniel Koster Home 24 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Chinezen 3D-printen heel huis én zetten ‘m binnen 3 uur in elkaar

Met de komst van 3D printen is een wervelwind aan kansen ontstaan. Deze worden nog niet allemaal benut, maar er komen meer en meer gave projecten voorbij die laten zien dat we wel steeds meer uit het 3D-printen halen. Neem bijvoorbeeld de 3D-geprinte brug die (hopelijk) in 2017 Amsterdam zal gaan sieren of de 3D-geprinte kunstmatige prothese van dit kleine meisje. In China is nu een volgende stap gezet, want daar hebben ze een heel huis ge-3D-print. En binnen drie uur in elkaar gezet!

3D-geprint huis

Het huis is ontwikkeld door de Chinese ZhuoDa Group en bestaat uit slechts zes onderdelen. Deze onderdelen konden op locatie als een soort bouwpakket binnen drie uur in elkaar worden gezet. Negentig procent van het huis is van tevoren gefabriceerd, en enkel het interieur is nog open voor eigen inrichting. Het interieur kan zo aan de persoonlijke voorkeur van de inwonende(n) worden aangepast. Het gave aan het 3D-printen van woningen is dat je met allerlei details rekening kunt houden en zo een veiligere woning kunt garanderen. Zo leidt het gebruik van de materialen tot het brandveilig zijn van het huis. Daarnaast is de woning bestendigd tegen een aardbeving met de kracht van negen op de schaal van Richter. Al hoeven we in Nederland geen rekening te houden met dat soort omstandigheden, een voordeel is het zeker.

Geheim

De ZhuoDa groep wil verder niet al teveel los laten omtrent het project, de gebruikte materialen en de toegepaste technieken. Groot gelijk natuurlijk, want de technieken en materialen die zij gebruiken leveren duidelijke voordelen op. Zo heeft de totale bouw van het huis slechts tien dagen gekost, waar het bouwen van een huis normaliter al gauw een half jaar in beslag neemt. Dit resulteert ook in een merkbaar kostenvoordeel. Dit zijn grote voordelen voor diegene die een huis wil kopen. Het 3D-printen van huizen zou maar eens heel goed dé toekomst kunnen zijn!

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Chinezen 3D-printen heel huis én zetten ‘m binnen 3 uur in elkaar
Sluiten