Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 1 mrt 2018

Probleem rukt op: Chirurg, ik wil op mijn Snapchat-selfie lijken

Je hebt vast wel eens plaatjes voorbij zien komen op Facebook van de categorie “surgeries gone wrong”, waarop je kon zien dat het chirurgen duidelijk niet was gelukt om iemand op één of ander bekend persoon te laten lijken. Maar waar willen mensen op lijken in een wereld waarin iedereen  zelf een ster kan zijn op Instagram of bijvoorbeeld Snapchat? Mensen willen dan “gewoon” op zichzelf lijken en nemen geen plaatjes van celebrities meer mee naar de chirurg, maar plaatjes van zichzelf…met toegepaste Snapchat filters.

Extreem grote ogen en volle lippen

In een interview met de Huffington Post, laat Dr. Matthew Shulman weten dat mensen altijd al bij hem binnenkwamen met plaatjes van waar ze graag op zouden willen lijken. Tegenwoordig heeft het echter een andere vorm aangenomen. Mensen komen namelijk binnenlopen met prints van hun Snapchat-selfies inclusief extreem grote ogen of een stuk vollere lippen.

Snapchat filter

Liever Snapchat foto dan celebrity

Shulman lijkt dit een goede ontwikkeling te vinden, vergeleken met de celebrity trend. De Chirurg zelf kwam vorig jaar zelf nog in het nieuws met betrekking to Snapchat. Hij deelde namelijk zijn operaties via het social media platform en kreeg hiermee meer dan een miljoen nieuwsgierige blikken per dag. Hij geeft aan dat hij liever heeft dat mensen binnen komen lopen met een foto van een aangepaste versie van zichzelf. Zelfs als je te maken hebt met een Snapchat filters, is het toch realistischer te bereiken dan een foto van iemand anders.

In Engeland naar de psycholoog

Ook andere chirurgen bemerking dat social media steeds steeds een belangrijkere drijfveer wordt  voor het onderdaan van plastische chirurgie. In een gesprek met Cosmo liet een chirurg vorig jaar weten, dat vooral mensen tussen de 18 en 24 plastische chirurgie ondergaan om er goed uit te zien op foto’s. Ook de plastische chirurg Dr. Michelle Yagoda merkt, dat meer mensen beïnvloed worden door social media hoewel het in haar praktijk was subtieler is dan met Snapchat plaatjes binnen komen lopen. Mensen willen van Yagoda voornamelijk weer uit de deur lopen met en perfecte huid.

In Engeland zijn er ook al mensen met hun gefilterde Snapchat zelf bij de plastische chirurg beland, maar de Engelsen lijken toch wat nuchterder te zijn. In sommige gevallen herkende de chirurg  een stoornis van de lichaamsbeleving en werd de patiënt doorverwezen naar een psycholoog. Hoewel de moderne tijd chirurgie op een rare manier kan beïnvloeden, zijn er ook wat meer nuttige ontwikkelingen. Zo kunnen operaties namelijk steeds vaker worden gedaan door robotten.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Probleem rukt op: Chirurg, ik wil op mijn Snapchat-selfie lijken
Sluiten