Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 9 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Marvel cast Batman-acteur Christian Bale als slechterik

Het is onlangs bevestigd dat Christian Bale een rol gaat krijgen in de aankomende Marvel-film Thor: Love and Thunder. Hij zal naar verluidt de slechterik spelen.

Dit nieuws werd bekendgemaakt via Tessa Thompson, die in de Marvel-films het personage Valkyrie speelt. In een interview gaf ze aan dat Christian Bale in de huid van een slechterik gaat kruipen. Welk personage hij precies gaat vertolken is echter nog onbekend. De kans is groot dat het om een karakter uit de comics zal gaan, al is ook dat nog niet helemaal zeker.

Christian Bale gaat naar het Marvel Cinematic Universe

Ondanks dat Bale als acteur genoeg potentie heeft om een sterk personage neer te zetten is het wel opmerkelijk dat hij nu met Marvel in zee gaat. Dit omdat veel mensen bij de naam Christian Bale nog aan Batman zullen denken, een personage van concurrent DC Comics dat hij drie films lang gespeeld heeft. Wel moet gezegd worden dat die trilogie inmiddels afgerond is en ook geen deel uitmaakte van het zogeheten ‘DC Extended Universe’ (DCEU), de tegenhanger van het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Thor met zijn hamer
Thor (Chris Hemsworth) met Jane Foster (Natalie Portman) en zijn hamer (Afbeelding: The Walt Disney Company (via The Movie Database)

Thor: Love and Thunder gaat de vierde film rondom superheld Thor worden en zal wederom een hoofdrol hebben voor Chris Hemsworth, die dit personage speelt. Daarnaast zal er dit keer echter ook sprake zijn van een vrouwelijke Thor, vertolkt door Natalie Portman. Al is deze actrice al eerder in de Marvel-films te zien geweest. De film staat gepland om in november 2021 te verschijnen.

Ford v Ferrari

Naast franchises als Marvel en DC is Christian Bale ook te zien geweest in hele andere films, waaronder het voor meerdere Oscars genomineerde Ford v Ferrari. Ondanks dat de film naast de prijs voor ‘Beste film’ greep werden er wel beeldjes voor ‘Beste montage’ en ‘Beste geluidsmontage’ in de wacht gesleept.

Meer films en series nieuwtjes zijn hier te checken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Marvel cast Batman-acteur Christian Bale als slechterik
Sluiten