Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 nov 2019

Christian Bale moest voor Ford v Ferrari om deze reden dik 30 kilo afvallen

Vanaf volgende week draait Ford v Ferrari in de bioscoop en dat belooft een film te worden die je als autoliefhebber niet mag missen. Hierin gaan we namelijk terug naar 1966. Het jaar waarin Ford tijdens de 24 uur van Le Mans de strijd aanging met Ferrari. Christian Bale mag in deze film aantreden als legendarische coureur Ken Miles, maar daarvoor moest hij wel eerst een transformatie ondergaan.

Christian Bale had namelijk in eerste instantie wat moeite om in de raceauto’s te komen. Tegenover Variety liet de acteur weten dat dit simpelweg niet lukte. De auto’s uit die tijd waren niet gemaakt voor grote mannen en zeker niet voor comfort. Daar kwam Christian Bale op de harde manier achter en moest dus opnieuw een transformatie ondergaan. Dik dertig kilo moest eraf

30 kilo afvallen om in een auto te passen #evenbijtanken

Christian Bale, de transformatiekoning

We zeggen opnieuw, want voor zijn vorige film moest de acteur namelijk ook al een flinke fysieke verandering ondergaan. Toen juist andersom. Christian Bale werd namelijk gecast voor de rol van Dick Cheney in Vice, en zoals je misschien wel weet was de voormalig vice president van Amerika niet bepaald slank. Daarom moest Bale zo’n twintig kilo aankomen voor deze rol. Dat lukte en nu is alles er weer af dankzij Ford v Ferrari.

Het is dan ook niet zo gek dat Christian Bale geroemd wordt om zijn transformatie kunsten. Volgens Matt Damon (die in Ford v Ferrari Carroll Shelby speelt) is dat echt één van de talenten van Bale. Volgens Damon heeft zijn collega een ongekende discipline en zijn er maar weinig die zo goed kunnen omgaan met dit soort grote gewichtsveranderingen.

Ford v Ferrari in de bioscoop

De transformatie is in ieder geval indrukwekkend, maar gaat het ook een goede film opleveren? Daar gaan we 15 november achterkomen, want vanaf dan draait Ford v Ferrari (Le Mans ’66) in de Nederlandse bioscopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Christian Bale moest voor Ford v Ferrari om deze reden dik 30 kilo afvallen
Sluiten