Christopher Nolan-film Tenet en Wonder Woman lopen meer vertraging op

Slecht nieuws voor de fans van Christopher Nolan. De fans van de regisseur moeten twee weken extra wachten op Tenet.

Door de coronacrisis worden veel films uitgesteld. Soms omdat de lockdown midden tijdens de opnames is ingevoerd, terwijl andere maatschappijen ervoor kiezen om een film niet uit te brengen omdat er weinig mensen tegelijk naar de bioscoop kunnen. Tenet van Nolan lijkt een van de eerste grote producties die het nu toch gaat proberen op het witte doek, al is het wel iets later dan verwacht.

Het nieuwe project van Christopher Nolan

Het oorspronkelijke plan was om Tenet op 17 juli te releasen. Toch was er speculatie of de film inderdaad in de zomer zo uitkomen, vanwege de coronacrisis. Warner Bros heeft ervoor gekozen om dit toch te doen, maar wel twee weken later dan gepland. De film is nu vanaf 31 juli te zien in de bioscopen. Met het extra uitstel hoopt de filmmaatschappij dat er net wat meer bioscopen in de Verenigde Staten open zijn.

Tenet is een van de grootste films dit jaar. Voor de coronacrisis is de film zelfs getipt om meer dan een miljard omzet te genereren. Dat lijkt door alle restricties rond bioscoopbezoeken in de wereld nu nog slechts een utopie. Toch hoopt Nolan dat ondanks alle coronamaatregelen Tenet de mensen weer terug naar de bioscopen brengt.

Tenet is een spionagethriller die geschreven en geproduceerd is door Christopher Nolan. Het lijkt zijn grote nieuwe project te worden. De hoofdrollen zijn voor John David Washington Robert Pattinson en Elizabeth Debicki. In de film moet een geheim agent een derde wereldoorlog voorkomen. Dit doet hij door te reizen door een soort tijdreiswereld die ook wel inversie wordt genoemd.

Geen wonderen voor Wonder Woman

Slechter nieuws is er voor de fans voor Wonder Woman. Ook bij die film heeft Warner Bros. besloten om de film uit te stellen. Daar duurt het uitstel langer. In plaats van 14 augustus zal deze pas op 2 oktober te zien zijn op het witte doek. Voor de coronacrisis stond de release zelfs gepland op 5 juni.

Nog meer grote releases

Er staan de aankomende weken meer grote filmreleases op de planning. De eerste daarvan komen vanaf 10 juli in de bioscoop. Russell Crowe’s Unhinged en The Broken Hearts Gallery van Sony moeten als eerste draaien. Daarna komen de grotere producties.  Disney’s remake van Mulan draait vanaf 24 juli in de bioscoop en Nolan’s Tenet dus op 31 juli.

Reageer op artikel:
Christopher Nolan-film Tenet en Wonder Woman lopen meer vertraging op
Sluiten