Met deze Chrome Extensie worden je Netflix binges nog efficiënter

Als je je Netflix series in de browser bekijkt, heb je een paar verschillende hotkeys op je keyboard tot je beschikking om je bingewatch ervaring wat efficiënter te laten verlopen. Zo kun je bijvoorbeeld de “s” toets gebruiken om de intro over te slaan. Want als je aan het bingewatchen bent, ben je toch al up to speed en heb je geen samenvatting nodig van wat je net hebt gezien. Als je nog een stuk efficiënter wilt bingewatchen is de Google Chrome extensie Netflix Extended een absolute aanrader. Hij geeft je nog meer hotkeys en zelfs verschillende geautomatiseerde instellingen.

Netflix hotkeys

Een paar standaard hotkeys waar je nu al mee kunt spelen zijn de pijltjestoetsen naar boven en onder om het volume te regelen. De “m” knop zorgt er weer voor dat het geluid er helemaal mee ophoudt en natuurlijk kun je de spatiebalk gebruiken om je serie te pauzeren als je even een snack moet halen. Met Netflix Extended worden vier extra hotkeys toegevoegd aan je arsenaal en kun je pas echt Netflixen als een pro.

Netflix laptop

Vier nieuwe hotkeys

Als eerste kun je met de extensie de “n” toets gebruiken om meteen naar de volgende aflevering te gaan en bijvoorbeeld die countdown aan het einde van de huidige aflevering te skippen. Mocht je toch iets hebben gemist kun je weer de “b” toets gebruiken om even weer terug te springen naar de vorige aflevering. Escape zorgt weer voor dat je helemaal terug gaat naar het hoofdscherm en als laatste kun je “r” gebruiken als je geen inspiratie hebt en een willekeurige serie of film voorgeschoteld wilt krijgen.

Automatisch intro skippen en pauzeren

Als je de locatie van je nieuwe hotkeys nou toch niet zo handig vindt, kun je ervoor kiezen om ze te veranderen naar iets dat je wel bevalt. De extensie zorgt er verder voor dat je nooit meer zelf intro’s hoeft te skippen. Hij staat namelijk standaard ingesteld om dat automatisch voor je te doen. Mocht je dat niet willen, kun je dat in de settings were veranderen. En als je dan toch in de settings bent, kun je meteen ook instellen dat je serie automatisch gepauzeerd wordt als je even in een andere tab bezig bent om bijvoorbeeld een mailtje te bekijken.

Nu je weet hoe je nog effectiever kunt bingewatchen is het tijd voor je volgende serie. Nightflyers is al een tijdje op Netflix te bekijken en is gebaseerd op het boek met dezelfde titel van George R.R. Martin. Maar is hij het kijken waard? Dit is onze eerste indruk.

Chrome Web Store

Reageer op artikel:
Met deze Chrome Extensie worden je Netflix binges nog efficiënter
Sluiten