Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 03/04/2018

Bitcoin in Chrome: Google verbant alle crypto mining extensies

Gebruik je Google’s browser Chrome? Dan is de kans groot dat je verschillende extensies aan hebt staan. Extensies die in principe de vrijheid krijgen om alles te doen, inclusief het minen van cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Google verbiedt extensies die Bitcoin minen

Helaas gebeurt dat in sommige gevallen ook, zonder dat de gebruiker het doorheeft. Ze verkopen je data aan derde partijen, en gebruiken je computerkracht om coins te minen. In sommige gevallen gaat het om populaire extensies die zijn overgenomen door shady bedrijfjes.

Denk aan een extensie die al je afbeeldingen kleiner maakt, om data te besparen, maar stiekem Bitcoin binnenhaalt. Niet zo prettig dus! Gelukkig heeft Google bekend gemaakt dat daar een einde aan gaat komen. Althans, daar lijkt het sterk op.

Bitcoin

Vanaf vandaag staat de zoekgigant geen crypto-mining extensies meer toe in de Chrome Web Store. De extensies die er al op staan, worden binnenkort ook geschrapt/

Overigens was het stiekeme minen al verboden. Extensies die nadrukkelijk duidelijk maakten dat ze crypto aan het minen waren, werden wel toegestaan. Dat moest dan echter wel het enige doel van de extensie in kwestie zijn.

Helaas bleek volgens Google 90 procent van alle extensies met mining-scripts niet aan de voorwaarden te voldoen. Het was dus duidelijk tijd voor actie.

Geen nieuwe klap voor Bitcoin en Ethereum dus, maar een welkome bescherming voor gebruikers

Waar Facebook, Google, LinkedIn, Twitter en Snapchat volledig alle reclame rondom blockchain verbannen, zijn andere blockchain-extensies nog gewoon welkom in de Chrome Web Store. Enkel het mining-stukje is niet meer toegestaan.

Goed nieuws voor diensten zoals MetaMask, die als basis dienen voor blockchain-projecten. Geen nieuwe klap voor Bitcoin en Ethereum dus, maar een welkome bescherming voor gebruikers.

Wist je trouwens dat je Bitcoin kan minen met je smartphone? Hies lees je hoeveel dat oplevert. Spoiler: niet zo veel.

?Lees ook: deze LEGO-kunstwerken kunnen je Bitcoin, Litecoin en meer opleveren

Google

Reageer op artikel:
Bitcoin in Chrome: Google verbant alle crypto mining extensies
Sluiten