Tech 4 jan 2019 Noah Korevaar

Asus onthult viertal nieuwe Chrome OS laptops en tablet

Je kunt goed merken dat CES 2019, ‘s werelds grootste elektronicabeurs, bijna van start gaat. Het regent onthullingen van nieuwe gadgets. Ook ASUS trapt het feest alvast vast met vier nieuwe apparaten in zijn Chrome OS lineup. Waaronder zijn eerste Chrome OS tablet.

ASUS Chrome OS tablet

Net zoals veel concurrenten richt het Taiwanese merk zich met zijn Chromebooks vooral op scholen. Ze hebben stuk voor stuk extra stevige en duurzame behuizingen, en scharnieren die wel tegen een stootje kunnen. Wel zo handig als tig kinderen ermee aan de slag moeten gaan.

De tablet (ASUS CT100) is gericht op jongere kinderen, met een rubberen behuizing. De Chrome OS tablet heeft een 9.7-inch QXGA scherm met extra sterk glas.

Onder de motorkap zit 4GB aan werkgeheugen 32GB aan opslaggeheugen en de Hexa-core OP1 processor, speciaal ontwikkeld voor Chromebooks.

Asus ChromeBook Chrome OS Laptop

ChromeBook Flip C214

Daarnaast maken we kennis met de Chromebook Flip C214, de opvolger van de populaire C213. Ook deze Chromebook heeft een extra stevige behuizing, is waterbestendig en kan 360 graden omgeklapt worden. Een laptop en een tablet in één dus.

Onder de motorkap zit de Intel N4000 of N4100 Celeron. Verder kun je rekenen op 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen.

ASUS C204 en ASUS C403

De overige twee nieuwe Chrome OS gadgets van ASUS zijn laptops met 180-graden scharnieren. Ze kunnen dus plat op tafel gelegd worden, zodat meerdere scholieren samen kunnen werken. Ze kunnen echter niet zoals de Flip helemaal naar achter geklapt worden zodat je een tablet hebt.

De ASUS C204 heeft een 11.6-inch HD scherm, waar de ASUS C403 uitgerust is met een 14-inch HD scherm. Beide modellen komen gepaard met 4GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, USB Type-C en Type-A poorten en een MicroSD card slot.

Onder de motorkap van de C204 tref je een Intel dual-core Celeron processor aan. Van de C403 weten we enkel dat er een dual core processor in zit, verder heeft ASUS nog geen details vrijgegeven. Dat geldt helaas ook voor de prijskaartjes van deze vier nieuwe apparaten. De komende weken horen we meer!

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Asus onthult viertal nieuwe Chrome OS laptops en tablet
Sluiten