Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 aug 2018

We hebben zeer goed nieuws voor Chrome-gebruikers!

Google Chrome is nog altijd zeer populair. Dat neemt echter niet weg dat de browser ook flinke nadelen met zich meebrengt. Vooral wanneer je een groot aantal tabbladen open hebt staan, kan de boel al snel trager worden of zelfs vastlopen.

Google Chrome wordt sneller

Gelukkig is er nu goed nieuws. In de laatste versie van Chrome wordt een nieuwe techniek geïntroduceerd, die jouw browser sneller dan voorheen moet gaan maken. De update bestaat uit een flink aantal bug-fixes en verbeteringen, maar een toevoeging valt direct op: Page Lifecycle API.

Die nieuwe techniek zorgt ervoor dat Chrome minder onnodig werkgeheugen in beslag neemt. Tabbladen die je op het moment niet gebruikt, worden bevroren. Zo kan de capaciteit van de hardware en de software gefocust worden op het tabblad dat je wel open hebt staan.

Er zijn al extensies voor Google’s browser die hetzelfde beloven, maar nu zit die optie dus efficiënt ingebakken. Klinkt goed toch? Dankzij deze API worden tabbladen zelfs al bevroren voordat je computer traag wordt, in plaats van erna.

Problemen worden dus op tijd voorkomen. Althans, mits de websites die je bezoekt meewerken. Dat is namelijk het addertje onder het spreekwoordelijke gras: ontwikkelaars moeten de techniek ook aan hun kant verwerken, op hun websites dus.

Sites moeten namelijk Chrome vertellen wanneer een pagina geladen us, en de pagina dus veilig bevroren kan worden. Je wilt immers niet dat een website die ergens mee bezig is, halverwege door de API van Google wordt gepauzeerd.

Het zal dus nog even gaan duren voordat je het effect van deze nieuwe update gaat bemerken. Potentieel kan het in ieder geval je browse-ervaring sterk gaan verbeteren in de toekomst. Waar je binnenkort wel direct wat van gaat merken, is het nieuwe design van Chrome??

One More Thing

Reageer op artikel:
We hebben zeer goed nieuws voor Chrome-gebruikers!
Sluiten