Dit kan iedere Chrome-gebruiker doen om zijn apparaat te beschermen tegen Spectre

Deze week hebben beveiligingsonderzoekers twee kwetsbaarheden aan het licht gebracht in chips die in veel processors zitten verwerkt. Door Meltdown en Spectre, zoals de kwetsbaarheden worden genoemd, lopen nu veel smarpthones, tablets, computers en laptops het risico te worden aangevallen. Een van de oplossingen om Spectre tegen te gaan lijkt op dit moment om nieuwe hardware aan te schaffen. Dat is duur. Ben je Chrome-gebruiker? Dan kun je ook iets anders doen om jezelf te beveiligen.

Bescherm Chrome tegen Spectre

Google heeft een specifieke tip gegeven aan gebruikers van Chrome om zichzelf te beschermen tegen Spectre. En het goede nieuws, tussen al dit slechte nieuws over de beveiligingslek, is dat Google’s tip gemakkelijk op te volgen is.

In de informatieve maar erg lange blog van Google over Spectre en Meltdown is een link te vinden die leidt naar de ‘mitigation status‘ van de getroffen producten. Op deze pagina kun je alle services van Google vinden die risico lopen. Ook lees je hier welke stappen het bedrijf al heeft ondernomen om dat risico tegen te gaan. Zoals je hier kunt zien moet je in sommige gevallen zelf actie ondernemen om je tegen de ‘bugs’ te beschermen.

Chrome

De maatregelen die je volgens Google kunt treffen zullen je niet honderd procent beschermen, maar zullen wel een aantal grote gaten in de beveiliging dichten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat het moeilijker wordt voor onbetrouwbare websites, om account-informatie van jou te stelen van andere websites. Dit wordt ook wel ‘Site Isolation’ genoemd. De Site Isolation is een welkome extra beveiliging, aangezien Spectre misbruikt kan worden om persoonlijke gegevens van je apparaat te halen.

Hoe installeer je dit?

>> Ga naar Chrome en plak de volgende link in je adresbalk: chrome://flags/#enable-site-per-process.
>> Zoek ‘Strict site isolation‘ op en klik op ‘enable‘.
>> Herstart je browser.

Volgens Mashable zorgt deze aanpassing er niet voor dat Chrome langzamer wordt of minder goed werkt. Een kleine moeite voor een beetje extra bescherming. Maak je gebruik van producten van Apple? Dan kunnen we je dit (slechte) nieuws niet onthouden..

Reageer op artikel:
Dit kan iedere Chrome-gebruiker doen om zijn apparaat te beschermen tegen Spectre
Sluiten