Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 aug 2018

Go Chromebook: Google deelt sneer uit aan Apple en Microsoft

Samsung bewees het vorige week nog: het belachelijk maken van je concurrent is een zeer effectieve manier van adverteren. De Koreaanse fabrikant stak de draak met de notch van de iPhone X. Smakeloos? Wellicht. Hilarisch? Sowieso. Dit keer is Google aan de beurt, met een reclame voor Chromebooks.

Google Chromebooks versus Windows en macOS

De zoekgigant neemt in zijn nieuwste spotje Apple en Microsoft op de korrel, en hoe! Google laat zien dat macOS en Windows allesbehalve ideaal zijn, op een ludieke wijze. Vensters vol foutmeldingen, bestanden die beschadigd zijn en updates die opeens eeuwig duren: we kennen het allemaal.

Chromebooks draaien op Chrome OS, een zeer simpel en ‘kaal’ besturingssysteem. Daardoor is de kans op dat soort problemen een stuk kleiner. Althans, als we de techgigant moeten geloven. In de nieuwe commercial voor Chromebooks komt de high-end Pixelbook van Acer in actie.

De reclame benadrukt de veelzijdigheid van Chrome OS. Zoals je ziet kun je er namelijk gewoon de populaire shooter PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) op spelen. Het betreft hier de mobiele Android-versie die gedraaid wordt, maar toch. Je kunt zo de vloer aanvegen met alle mobile gamers.

Uiteindelijk weet ook Google drommels goed dat Chromebooks zich qua functionaliteit niet kunnen meten met macOS en Windows. Maar dat is juist het punt: Chrome OS weet een treffende middenweg tussen functionaliteit, simpliciteit en prestaties te vinden. Juist in de lagere segmenten krijg je daardoor een verbluffende accuduur en snelheden, die je met dat prijspunt niet zult vinden bij de concurrentie.

Toch is de nieuwe commercial natuurlijk een beetje overdreven. We kunnen er om lachen, maar is dit echt nodig? Apple was er in het verleden ook niet vies van om (zonder de knipoog van Google) op kille wijze de concurrentie belachelijk te maken, maar gaat tegenwoordig meer uit van zijn eigen kracht.

Check hier ook vijf redenen om (niet) voor een Chromebook te kiezen, of bekijk de beste Chromebooks van dit moment.

Reageer op artikel:
Go Chromebook: Google deelt sneer uit aan Apple en Microsoft
Sluiten