Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 25 apr 2018

Drie handige en toffe apps die je met je Chromecast kunt gebruiken

De Chromecast is een verdomd handig ding. Het maakt je gewone televisie gelijk een stuk ‘smarter’ en stelt je in staat om snel en gemakkelijk films te kijken of foto’s en muziek te streamen naar je televisie. Ideaal voor Netflix bijvoorbeeld. Maar je kunt nog veel meer doen met de Chromecast. Er zijn heel veel apps die zowel voor je Android als je Iphone devices werken en een koppeling kennen met de Chromecast om zo een speciale ervaring te hebben. Dit zijn een enkele tips.

Risk: Global Domination

Risk is een absolute klassieker, maar het soms wat gedoe om het klassieke speelbord neer te zetten en alle regels weer even doornemen en vervolgens te gaan spelen. Wat dat betreft is het handiger als je de game Risk: Global Domination naar je Chromecast streamt en van daar de game speelt. Je kunt de game met meerdere vrienden tegelijkertijd spelen, maar dan moet je wel allemaal de game hebben.

Als je eenmaal alles geconnect hebt, kun je de game heerlijk spelen op het grote scherm, terwijl de klassieke chaos met je vrienden blijft bestaan. Mocht je geen vrienden hebben, dan kun je ook tegen de computer spelen, maar dat is uiteraard een stuk minder spannend.

Chromecast

Nest

Mocht jij het fijn vinden om te zien wat er buiten gebeurt en je hebt bijvoorbeeld een Nest-camera daar hangen, dan kun je op het grote beeldscherm zien wat er precies gebeurt. Het is een mogelijkheid die wat lastig is. Je moet eerst de Nest app voor je smartphone downloaden en vervolgens met Google Assistent de koppeling maken naar de Chromecast. Hoe je dat precies doet, lees je hier. Eenmaal gedaan kun je de hele dag genieten van wat er buiten gebeurt zonder naar buiten te hoeven kijken.

Chromecast

Tricky Titans

De laatste tip die we jullie mee willen geven is de game Tricky Titans. Het is een free-to-play-game die specifiek is gemaakt om te spelen met de Chromecast. Je kunt hem simpelweg niet zonder spelen. In Tricky Titans is het zaak om te proberen om de reuzen van hun rotsen af te gooien, terwijl je zelf probeert te blijven staan. Dat gaat om de beurt, dus je hoeft niet de hele tijd om je telefoon te kijken om te zien of alles goed gaat. het is geinig en relaxt en ideaal om gewoon even te proberen.

Chromecast

Wil je nog wat meer inspiratie? In dit artikel vind je nog een paar extra tips van wat je met je Chromecast kunt doen. Wil je nog meer apps? Check dan deze essentials.

Reageer op artikel:
Drie handige en toffe apps die je met je Chromecast kunt gebruiken
Sluiten