Ilona Braam
Ilona Braam Home 19 mrt 2018

Zo maak je elke speaker voor 39 euro slim

Bluetooth speakers zijn ontzettend handig om draadloos van je muziek te genieten. Je selecteert je Spotify afspeellijst op je smartphone en speelt deze vervolgens zonder gedoe af op je speaker. Als je nog wat oudere “domme” speakers hebt, die alleen een AUX-ingang hebben, moet je helaas toch gaan priegelen met draden. Of toch niet? met Chromecast Audio kun je je domme speakers gelukkig slim(mer) maken.

Toch nog even priegelen met draden

Chromecast Audio is net als de normale Chromecast een klein dongeltje, maar in plaats van hem aan je tv aan te sluiten om beelden te streamen sluit je hem aan op je speaker en kun je audio streamen.

We hebben misschien wel iets gelogen, want als je aan de slag gaat moet je in het begin wel heel even priegelen met kabels. Je sluit het apparaatje namelijk aan op je speaker via de audio poort en hij moet ook met een draad aangesloten worden op een stopcontact, aangezien we nog niet echt draadloze elektriciteit hebben.

Chromecast Audio

 

Chromecast Audio verbinden met wifi-netwerk

Als je Chromecast Audio is aangesloten op je speaker, moet je er nog wel even voor zorgen dat hij verbonden is aan je wifi-netwerk. Als je hem met je smartphone wilt gebruiken, download je eerst de Google Home app en zorg je ervoor dat je toestel is verbonden met hetzelfde wifi netwerk waarmee je ook je Chromecast mee wilt gebruiken. Vervolgens open je de app en kies je voor “Aan de slag”.

Je kiest daarna je Google account en er wordt gevraagd of je Bluetooth wilt inschakelen. Het hoeft niet, maar zorgt er wel voor dat het instelproces sneller gaat. Als je ervoor kiest geen Bluetooth te gebruiken, moet je naar je wifi netwerken gaan en zoeken naar iets dat op GoogleHomeXXXX.m lijkt.

Kies hiervoor en ga terug naar de app. De app gaat nu op zoek naar je Chromecast Audio en als hij gevonden is kies je voor “Volgende”. De app gaat dan verbinding maken met je Cast en helpt je om hem te configureren. Als je de stappen braaf volgt is je apparaatje aan het einde geïnstalleerd en kun je aan de slag met je muziek.

Chromecast Audio

Als je er overigens voor kiest om het apparaat te gebruiken met je computer, dan gebruik je in plaats van een app gewoon de Google Chrome browser en ga je naar chromecast.com/setup. Hier wordt je weer begeleid om je Chromecast Audio te installeren.

Draadloos streamen

Er zijn behoorlijk wat apps die samenwerken met het apparaat en op de Google site kun je een heel overzicht vinden. Je kunt je muziek onder andere streamen met Spotify, TuneIn, SoundCloud, FM Nederland en uiteraard Google Play Music. Daarnaast kun je ook de audio van tv programma’s en films streamen van bijvoorbeeld de NPO,  EZcast, Netflix en Video Star apps. Zoek in de app die je gebruikt naar het Cast-icoon en wanneer je daarop drukt kun je verbinding maken met je Chromecast Audio.

Multiroom audio

Je kunt vanaf nu genieten van je wat slimmere speakers en als je meerdere Chromecast apparaatjes hebt, kun je ze samenvoegen tot een groep om in verschillende kamers uit je dak te gaan met je favoriete nummers.

En het mooie is dat je er niet eens zoveel geld voor uit hoeft te geven. Waar nieuwe speakers vaak prijzig kunnen zijn, kost een Chromecast Audio maar 39 euro.

Als je eigenlijk toch genoeg hebt van je oude speakers, kun je ook gaan voor speakers waar er al een Chromecast in verwerkt zit. Dit zijn de vijf beste Chromecast speakers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo maak je elke speaker voor 39 euro slim
Sluiten