Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 20/08/2018

Nieuwe Chromecast komt met Bluetooth en verbeterde wifi

De Chromecast is één van de handigste apparaatjes, die je kunt gebruiken om content naar je televisie te streamen. En hoewel we sinds 2015 geen nieuw model hebben gekregen, doen de dingen het nog steeds prima. Na drie jaar bedacht Google echter dat ze toch maar een paar verbeteringen willen doorvoeren. Het bedrijf zou bezig zijn met een nieuwe Chromecast, welke Bluetooth ondersteunt en een verbeterde wifi ontvangst heeft.

Chromecast met Bluetooth

In mei kregen we voor het eerst iets redelijk officieels te horen over het nieuwe model. De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) publiceerde toen voor het eerst iets over het apparaat, welke onder de ID code A4RNC2-6A5B gaat. In de documentatie wordt vermeld dat de Chromecast een software verandering krijgt, waardoor ook Bluetooth acties mogelijk worden. Deze nieuwe modus zou echter een nieuwe equipment code (DSS) nodig hebben, welke niet valt onder de originele certificering van het apparaat. Vandaar dat er een nieuwe FCC ID code aangevraagd moet worden. De oude Chromecast zou overigens niet de Bluetooth update krijgen.

Chromecast

Aangepaste antenne

Afgezien van Bluetooth functionaliteit zou de nieuwe Chromecast ook een verbeterde wifi ontvangst krijgen. In een geüpdatet document wordt namelijk duidelijk dat niet alleen de software aangepakt wordt. Ook de hardware zou een update krijgen in de vorm van een aangepaste antenne. Deze zou ervoor zorgen dat de wifi ontvangst ongeveer 55 procent zou verbeteren op GHZ netwerk netwerken.

In oktober zal Google weer zijn jaarlijkse hardware evenement houden en wie weet dat we dan de nieuwe Chromecast ook zien verschijnen. Het bedrijf zou verder ook nog bezig zijn met een Google Home met display en volgens de Japanse krant Nikkei zou deze dit jaar nog onthuld worden.

Android Police

Reageer op artikel:
Nieuwe Chromecast komt met Bluetooth en verbeterde wifi
Sluiten