David van Benthem
David van Benthem Home 11 mrt 2020

De nieuwe Chromecast van Google gaat het helemaal anders doen

Iedereen kent ze wel inmiddels: de Chromecast apparaten van Google. Een fortuin kosten ze niet en je kan er praktisch gezien TV mee kijken. Nu is het bedrijf uit Mountain View van plan om een apparaat te maken waar Android TV de software wordt. Dat meldt 9to5Google.

Het nieuwe apparaat moet de opvolger worden van de Chromecast Ultra. En de concurrentie is serieus. Zo bieden Roku, Fire TV en Apple TV in de VS alleen al soortgelijke diensten aan voor je televisie. Hoe wil Google de concurrentie te lijf gaan?

Een vernieuwing van formaat

Het bedrijf uit Mountain View wil het nieuwe product in ieder geval echt laten onderscheiden van de eerder uitgebrachte Chromecasts. Waar die apparaten handige hulpmiddelen zijn bij je TV, wil Google met het nieuwe product Android TV mainstream gaan maken. Het uiterlijk blijft wel hetzelfde: van buiten lijkt het dus nog steeds op een Chromecast Ultra.

Het echte verschil zit hem in de software. Met Android TV krijg je naar verwachting een menu en een interface, terwijl de mogelijkheid om te casten behouden blijft. Voorgeïnstalleerde apps als Youtube TV, Disney+ en Netflix moeten het makkelijker gaan maken om als gebruiker content af te kunnen spelen. Daarnaast kan je waarschijnlijk zelf ook je apps naar eigen voorkeur installeren.

Chromecast Ultra Google Stadia
De Chromecast Ultra (Afbeelding: Google)

Een Chromecast met Google Assistant

Met Android TV zal je ook gebruik kunnen gaan maken van Google Assistant. Zo kan je de opvolger van de Chromecast Ultra dus als een soort Google Home gaan gebruiken als je beeldbuis aanstaat. Android TV wordt al op verschillende manieren gebruikt. In de Nvidia Shield console wordt de software onder meer gebruikt, terwijl verschillende TV makers als Sony Android TV meeleveren in hun producten.

De opvolger van de Chromecast Ultra komt waarschijnlijk dit jaar uit. Een precieze datum voor de release is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De nieuwe Chromecast van Google gaat het helemaal anders doen
Sluiten