Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 1 okt 2018

Winkel verkoopt per ongeluk onaangekondigde Chromecast aan klant

De derde generatie Chromecast is tot op heden nog uitgebleven, maar als we alle geruchten mogen geloven komt hier volgende week verandering in. Echter is er een vestiging van Best Buy die de third gen variant al aan een klant verkocht heeft. En dat is toch vrij bijzonder…

Third gen Chromecast verkocht door Best Buy

In 2013 maakte we kennis met Google’s eerste Chromecast. Een handig systeem waarmee je elke televisie in feiten veranderde in een smartTV. Twee jaar later volgde er een tweede generatie van de hardware. Rondom een derde bleef het lang stil. Echter begonnen de geruchten de wandelgangen over te nemen en is er op dit moment geen twijfel meer over mogelijk. Google komt met een derde generatie Chromecast. Op 9 oktober zal de hardware aangekondigd worden, al weten we niet in hoeverre dat nog zin heeft.

Het lijkt er op dat Best Buy de derde generatie Chromecast al in de opslag heeft liggen. Dat deken we aangezien deze per ongeluk is verkocht aan een klant. Volgens de klant was het product niet te vinden in de webshop, maar krijg hij wel een andere variant thuis dan hij besteld had. Volgens de beste man zouden de twee varianten omgewisseld zijn, omdat de prijsklasse hetzelfde is. Weten we dat ook weer.

Chromecast, Google, Best Buy

Veranderd design

Naast de informatie die we uit dit bericht kunnen halen, vertellen de foto’s van de nieuwe Chromecast ons ook al voldoende. Zoals we kunnen zien zijn er flink wat verandering doorgevoerd in het design. De glimmende plastic variant, inclusief Chrome logo, is vervangen door een matte variant, zonder Chrome logo. Op de derde generatie is een kleine G te zien, die we kennen van Google. Dit heeft alles te maken met het feit dat Google minder wil leunen op Chrome.

De officiële aankondiging van de nieuwe Chromecast, samen met de aankondiging van de Pixel 3 serie, wordt op 9 oktober gehouden. Maar zoals we al eerder zeiden: er zijn nog weinig geheimen over om ons echt te kunnen verrassen.

Reageer op artikel:
Winkel verkoopt per ongeluk onaangekondigde Chromecast aan klant
Sluiten