Ilona Braam
Ilona Braam Rides 15 nov 2017

Maak kennis met de nieuwe Citroën C4 Cactus: een zwevend tapijt?

Bij de nieuwe Citroën C4 Cactus staat comfort hoog in het vaandel en het lijkt één van de meest comfortabele hatchbacks te worden in het C-segment. De compacte auto mogen we in het eerste kwartaal van 2018 al verwachten en komt naast de technologieën om het comfort te verhogen, ook met een hele reeks aan zelfhulpsystemen om veilig op de weg te blijven.

Citroën C4 Cactus eerste in Europa met Progressive Hydraulic Cushions

Het hoge comfort van de C4 Cactus wordt mogelijk gemaakt door het Citroën Advanced Comfort-programma. In Europa wordt het de eerste auto, welke is voorzien van een veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions (PHC). Dit is een uniek systeem strijkt zowel kleine als grotere oneffenheden op de weg glad, zodat je bijna lijkt te zweven in de auto. Naast de gebruikelijke schokdemper, veer en mechanische aanslag, is het PHC systeem ook nog voorzien van twee extra hydraulische aanslagen. Deze dempen op progressieve wijze de ingaande en uitgaande slag van de vering.

Citroën C4 Cactus

 

Eerste auto ter wereld met Advanced Comfort Seats

Wat de auto nog meer bijzonder maakt, is dat het de eerste ter wereld is met Advanced Comfort Seats. Deze stoelen bestaan uit schuimmateriaal met een hoge dichtheid in de kern met een extra toplaag van getextureerd schuimmateriaal. Dit zou moeten zorgen voor een ongeëvenaard zitcomfort en optimale steun, zelfs tijdens lange ritten.

Citroën C4 Cactus

Vloeiende lijnen met Citroën stijlkenmerken

Wat het uiterlijk betreft worden vloeiende lijnen geaccentueerd door verschillende typische Citroën stijlkenmerken, zoals de Airbumps aan de onderkant van de deuren. De lijn van de zijruiten loopt verder door en ook de nieuwe LED-dagrijverlichting loopt door in de flanken. Dit zorgt ervoor dat de auto aan de voorkant net iets breder lijkt te zijn. De bumper komt in de carrosseriekleur, waarvan er negen zijn. Samen met de vier Color Packs zijn er eenendertig kleurencombinaties te maken.

Citroën C4 Cactus

Twaalf verschillende rijhulpsystemen

Uiteraard heb je niet zoveel aan comfort, als je auto niet veilig is. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken met de nieuwe C4 Cactus, welke is voorzien van twaalf rijhulpsystemen. Zo wordt je bijvoorbeeld gewaarschuwd wanneer je slaperig begint te worden of even niet op de weg let. Met de drie connectiviteitstechnologieën blijf je ook altijd verbonden met de wereld.

Citroën C4 Cactus

Voor liefhebbers komt de C4 Cactus ook als miniatuurautootje (1:43 of 1:64) om de collectie uit te breiden. Ook Audi gaat aan de slag met Miniatuur Audi Q2 modellen, tijdens de jaarlijkse Audi Autonomous Driving Cup.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Citroën

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak kennis met de nieuwe Citroën C4 Cactus: een zwevend tapijt?
Sluiten