Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 dec 2017

Pc-topgame Civilization VI is nu ook beschikbaar op de iPad

Redelijk vanuit het niets is hij daar: Civilization VI voor de iPad. Zover ik weet, was het niet bekend dat de game in ontwikkeling is, maar toch is hij hier en kan iedereen hem downloaden.

Je moet in het bezit zijn van een iPad Air 2, iPad 2017, of een iPad Pro. Wie de game installeert, kan de eerste zestig turns gratis proberen om zo te kijken of de game een beetje draait op je iPad. Daarna moet je de game kopen. Die heeft een adviesprijs van 59,99 dollar, maar is tot en met 4 januari met 50 procent korting te koop. Het betreft overigens wel het origineel van de game. Er is dus geen uitbreiding of andere dlc aan de iPad-versie toegevoegd. Het is overigens wel een flinke download: je hebt ruim 3 gigabyte aan ruimte nodig om hem binnen te halen.

Civilization VI

In Civilization VI is het aan jou om jouw natie op te bouw en te laten groeien. Het is een game waar je met van alles en nog wat rekening moet houden. Het is aan jou om te bepalen of je met andere naties een oorlog begint en zo als veroveraar bekend staat of er juist voor kiest om de vredestichter te zijn. Onderweg kun je in Civilization VI allemaal dingen uitvinden om zo je volk welvarender en gelukkiger te maken, krijg je opdrachten van ministaten, heb je te maken met het bijhouden van je inkomsten en onderhoud je diplomatieke betrekkingen.

Civilization VI is een game die er bekend om staat om je heel erg lang zoet te houden. Hopelijk is dat met de iPad-versie, die we momenteeel downloaden, ook het geval. De iPad-versie mist overigens wel een multiplayermodus, mocht je daar naar op zoek zijn. Bekijk hieronder wat afbeeldingen uit de App Store van de game.

Civilization VI
Civilization VI

Wil je meer weten over gaming? Bezoek dan onze gamingpagina.

Reageer op artikel:
Pc-topgame Civilization VI is nu ook beschikbaar op de iPad
Sluiten