Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 nov 2018

Civilization VI: Gathering Storm draait om het weer

Civilization VI is zonder twijfel één van de beste games die je nu op de pc kunt scoren. Het draait in de game om het stichten van je eigen rijk en de strijd aan te gaan met andere spelers. Maar in dat laatste geval kun je er ook voor kiezen om hen via diplomatiek te benaderen en vrienden te worden. Begin volgend jaar komt Civilization VI: Gathering Storm uit, de tweede grote uitbreiding van de game. Daarbij draait het om de problemen die het weer met zich mee kan brengen.

Civilization VI: Gathering Storm komt op 14 februari

Civilization VI: Gathering Storm verschijnt op 14 februari en is daarmee het ideale Valentijnsdag cadeau dat je jezelf kunt gunnen. In de game speelt klimaatsverandering een belangrijke rol en moet je goed nadenken hoe je omgaat met de energieresources die de wereld kent. Daarbij is overleg op het internationale niveau belangrijk en daarom introduceert de uitbreiding het World Congress, waarbij je gezamenlijk met de andere wereldleiders keuzes moet maken.

Daarnaast krijg je te maken met verschillende elementen van de natuur. Zo kunnen er lange droogtes zijn, maar kun je ook te maken krijgen met overstromingen, stormen, vulkanen die uitbarsten en nog veel meer. Op die manier kan de balans van de wereld en de macht telkens veranderen.

Civilization 6: Gathering Storm

Je kunt je er ook tegen wapenen en jouw land zo aanpassen dat de natuur in je voordeel werkt. Denk daarbij aan het maken van kanalen, dammen en tunnels. Verder introduceert de uitbreiding nieuwe technologieën en Civics trees, waarbij je de uitstoot van schadelijke gassen bijvoorbeeld kunt beperken. Ook zijn er negen nieuwe leiders voor acht nieuwe volken om mee aan de slag te gaan. Tevens heb je zeven nieuwe wereld wonderen, zeven nieuwe natuurlijke wonderen, vijf nieuwe districten, twee nieuwe city sets, negen nieuwe technieken en tien nieuwe civic. Kortom, genoeg te beleven straks in Civilization VI: Gathering Storm.

Civilization 6: Gathering Storm 1
Civilization 6: Gathering Storm
Civilization 6: Gathering Storm

wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Civilization VI: Gathering Storm draait om het weer
Sluiten