Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 11 mei 2020

Civilization VI krijgt met New Frontier een soort Season Pass

Civilization VI is en blijft één van de fijnere games die je op dit moment op de pc kunt spelen. De titel heeft inmiddels twee grote uitbreidingen. En daarmee is het verhaal nog niet klaar. Binnenkort verschijnt New Frontier, een uitbreiding die als een soort Season Pass uitgebracht gaat worden.

Dat betekent dat je in één keer New Frontier kunt aanschaffen en vervolgens om de paar maanden de nieuwe content binnenhalen. Maar je hebt ook de mogelijkheid de losse stukjes aan te scaffen. Dan zul je echter onderaan de streep duurder uit zijn. Als eenmalige aankoop gaat Civilization VI New Frontier 39,99 euro kosten.

Nieuwe avonturen in Civilization VI New Frontier

Het seizoen dat Civilization VI New Frontier brengt, begint op 21 mei. Vervolgens krijg je tot en met maart 2021 zes verschillende uitbreidingen voorgeschoteld. De content verschijnt dan als het goed is tegelijkertijd op de pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. De mobiele versies van de game krijgen later de nieuwe content. De eerste uitbreiding is de Maya & Gran Colombia Pack. Deze brengt de twee nieuwe civilizations, een zogenaamde Apocalypse gamemodus, nieuwe City-States, Resources en Natural Wonders.

Civilization VI New Frontier
De Roadmap van Civilization VI New Frontier (Afbeelding 2K Games)

Na de eerste update verschijnt in juli de tweede uitbreiding in de vorm van het Ethiopia Pack. Deze brengt de desbetreffende civilization, de nieuwe Secre Societies gamemodus, een nieuwe District en Infrastructure. Vervolgens komen de andere updates in september, november, januari en dus uiteindelijk in maart. Tussen de uitbreidingen door belooft de ontwikkelaar ook nog content te brengen die gratis is. Denk daarbij aan nieuwe maps, scenario’s en balansupdates. Tot slot krijg je bij de aanschaf van het volledige pakket de Teddy Roosevelt en Catherine De Medici Persona Packs. Daarbij krijg je twee bekende wereldleiders, maar dan met andere persoonlijkheden en voordelen. Op die manier speelt de game weer anders.

Civilization VI New Frontier 5
Nieuwe avonturen wachten op je (Afbeelding: 2K Games)

In de pakketten die na het Ethiopia Pack verschijnen krijg je naast de verschillende wereldleiders ook nieuwe World Wonders, Great People, Buildings en mappen. Op die manier moet je het aankomende jaar dus goed zoet zijn met alles rondom Civilization VI. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Civilization VI krijgt met New Frontier een soort Season Pass
Sluiten