Rutger Houweling
Rutger Houweling Fotografie 9 dec 2017

Clipping Magic helpt je gemakkelijk een achtergrond uit een foto verwijderen

Vind jij Photoshop iets te ingewikkeld, maar wil je wel graag experimenteren met foto’s bewerken? Als je bijvoorbeeld een object los van de achtergrond wilt halen, hebben wij een top tool voor je: Clipping Magic.

Een foto bewerken kan haast niet gemakkelijker

Clipping Magic is puur ontwikkeld om de achtergrond te verwijderen van foto’s die gebruikers uploaden. Het concept werkt simpel: (1) je upload een foto op Clipping Magic, vervolgens markeer je het gebied dat je niet wil rood en markeer je het object die je los van de achtergrond wil groen. Het algoritme van de website zorgt er daarna (als het goed is) voor dat je een afbeelding zonder achtergrond krijgt. Klinkt gemakkelijk toch? Een foto bewerken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

The test: werkt Clipping Magic echt zo goed?

Wij probeerden het uit met een verdomd vette sneaker die we laatst tegenkwamen. Zie het resultaat hieronder. We selecteerden een gebied groen en een aantal gebieden rood. Vervolgens geeft-ie het geselecteerde gebied aan met een gele lijn en is-ie klaar om gedownload te worden. Het resultaat is dus best aardig.

Goed om mee te delen is dat het concept in de Alpha-fase zit. Ze zijn Clipping Magic dus nog volop aan het ontwikkelen. De ontwikkelaars geven dan ook aan dat onscherpe randen van een object zorgen voor een slecht resultaat en heeft het algoritme moeite met transparante kleding en haar. Maar goed, er wordt aan deze problemen gewerkt dus zal het in de toekomst nog beter werken. Op de website kun je in ieder geval lezen wat de meest recente updates van het programma zijn.

Benieuwd naar of dit echt zo gemakkelijk werkt? En wil je jezelf voor de Taj Mahal of op een warm strand photoshoppen? Probeer het da zelf via deze link, en laat ons hier weten wat je ervan vindt. Ben je op zoek naar mer alternatieven? Check dan zeker dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Clipping Magic helpt je gemakkelijk een achtergrond uit een foto verwijderen
Sluiten