Cloud Chamber is een studio die werkt aan de volgende BioShock-game

Vandaag heeft uitgever 2K Games aangekondigd dat zij met Cloud Chamber een nieuwe studio hebben geopend. En die studio krijgt gelijk een groot project voorgeschoteld. Zij gaan namelijk aan de slag met de nieuwe BioShock-game.

De laatste game uit die serie is BioShock Infinite. Deze game verscheen in 2013 en was de laatste game die gemaakt werd door Irrational Games. Na die game wilden de mensen achter die studio geen grote projecten meer doen en werd de studio ook opgeheven. En nu mag Cloud Chamber het stokje overnemen.

Cloud Chamber werkt aan de volgende BioShock

Overigens hoef je niet te verwachten dat de nieuwe BioShock-game er snel aan komt. De studio is pas net opgericht. De reden waarom de studio nu al laat weten wat hun grote project is, heeft te maken met het feit dat het op die manier makkelijker is om mensen te overtuigen om bij de studio te komen werken. De game zelf zal waarschijnlijk pas in 2022 of 2023 gaan verschijnen. Eerder dan dat zou mij in elk geval zwaar verbazen. Om het geheugen nog even op te frissen, hieronder de trailer van BioShock Infinite.

Cloud Chamber wordt verdeeld over twee locaties: Novato, 2K’s hoofdkwartier in de San Francisco Bay Area in Californië, en Montréal in Québec, waarmee 2K voor het eerst een vestiging heeft in Canada. Aan het hoofd van de studio staat Kelley Gilmore, een veteraan uit de industrie met een carrière van 22 jaar en meer dan 40 titels op haar naam. Met haar benoeming is ze de eerste vrouw in de geschiedenis van 2K die een ontwikkelstudio leidt. Als leidinggevende op het gebied van productie, marketing en public relations heeft ze een rijke ervaring opgebouwd, maar daarnaast werkte ze bijna twintig jaar voor Firaxis Games.

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Cloud Chamber is een studio die werkt aan de volgende BioShock-game
Sluiten