Clyde: de bureaulamp met een persoonlijkheid!

Een doorsnee bureaulamp heeft twee standen: ‘aan’ en ‘uit’. Clyde (nu op Kickstarter) is een mooi ontworpen LED-lamp, die je zelf kunt programmeren. Clyde is compatible met Arduino, dus je kunt verschillende modules op hem aansluiten en hem zo verschillende functies geven. Slim!

Standaard heeft Clyde twee modules: eentje waarmee hij een nachtlampje wordt dat automatisch aanspringt in het donker en eentje waarmee je de kleur van de lamp verandert door zijn pootjes aan te raken.

Als je wat dieper in buidel tast voor de Kickstarter, krijg je een ‘stemmodule’ waarmee Clyde geluidjes kan maken en een extra module waar je zelf apparaatjes op aan kunt sluiten. Op de pagina staan voorbeelden als een vochtsensor (zodat de lamp gaat branden als je planten te weinig water hebben) , of een thermometer die het licht kan beïnvloeden. Om zelf dit soort functies te gebruiken is wel enige programmeervaardigheid vereist, maar in theorie kun je dus zelf ook een heleboel instellingen bedenken.

De ‘standaard’-Clyde kost ongeveer 90 euro. De iets uitgebreidere variant met de stemmodule en de extra aansluiting kost bijna 120 euro. Er is ook een ‘limited edition’-lamp, gemaakt van kersenhout en met alle vier de modules, voor bijna 300 euro. Check de mogelijkheden hier!

Reageer op artikel:
Clyde: de bureaulamp met een persoonlijkheid!
Sluiten