Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 nov 2020

COD Black Ops Cold War: PS5 en Xbox Series X met elkaar vergeleken

Een week of twee geleden verscheen Call of Duty Black Ops: Cold War op zo’n beetje elk platform. Inclusief een versie voor de PlayStation 5 en Xbox Series X. Mocht je twijfelen tussen de PS5- en Xbox Series X-versie, als je die luxe al hebt, dan is deze video echt iets voor jou.

De mensen van Digital Foundry, die vaker vergelijkingsvideo’s maken, zijn er even goed voor gaan zitten en hebben Call of Duty Black Ops: Cold War op de PS5, Xbox Series X en de Series S met elkaar vergeleken.

De verschillen tussen Call of Duty Black Ops: Cold War op de PS5 en Xbox Series X

Call of Duty Black Ops: Cold War kent op next-gen een aantal voordelen ten op zicht van de versie die nu op de Xbox One en PlayStation 4 beschikbaar is. Zo kun je kiezen of je gebruik wil maken van ray tracing of juist wil profiteren van 120 fps. Dat laatste is overigens niet in de game aan te passen, maar moet je in het systeem van je PS5 of Xbox Series X doen. Dat is overigens niet zo heel erg moeilijk, zoals de onderstaande video goed laat zien.

Als we kijken naar de prestaties van Call of Duty Black Ops: Cold War op de PS5 en Xbox Series X, dan lijkt het er op dat de laatste in de 4K-modus de framerate net wat hoger stabiel te doen. De PlayStation 5 heeft in de test wat last van een lagere framerate bij de cutscenes, maar dat zou ook en bug kunnen zijn die je tackelt door en checkpoint opnieuw te laden. Qua resolutie draait de game tussen de 1800p en 2160p. De Series S haalt en resolutie van tussen 1200p en 1440p.

Hogere framerate komt met een offer

Je kunt er ook voor kiezen om de framerate te boosten. Dat gaat alleen wel ten koste van de resolutie. En het beeldscherm waarop je speelt moet wel de hoge refreshrate aankunnen. Maar uiteindelijk zou je Call of Duty Black Ops: Cold War op de PS5 en Xbox Series X kunnen spelen met 120fps op een resolutie die schommelt tussen de 1080p en 1200p. De bovenstaande video is wat dat betreft echt de moeite waard om te zien hoe het draait. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
COD Black Ops Cold War: PS5 en Xbox Series X met elkaar vergeleken
Sluiten