Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 22 apr 2018

Coderen kun je leren: check daarom Google’s nieuwe app Grasshopper

Voor veel mensen is ‘coderen’ een eng woord. Zij denken dat coderen alleen besteed is aan nerds die dagelijks tot in de late uurtjes aan het gamen zijn. Maar niets is minder waar. Coderen kun je leren, zo moet ook een groep medewerkers van Google hebben gedacht. De groep die mee deed aan het bedrijf’s Area 120 internal incubator (een in-house start-up) hebben Grasshopper gelanceerd; een gratis app die je gaat helpen in de wereld van 1’tjes en nullen.

Grashopper leert je coderen voor dummies

Grasshopper is een gratis app voor Android en iOS die je helpt om de basis van het programmeren onder de knie te krijgen. Je denkt nu misschien nog steeds dat deze app niet voor jou is gemaakt. Maar niets is minder waar. Iedereen die zelfstandig een smartphone kan gebruiken (er vallen nu waarschijnlijk een paar ouders af) die kan met deze app overweg.

De app leert je de basics van JavaScript door middel van het oplossen van challenges en het beantwoorden van vragen. Het doel van de app is om beginners bekend te maken met de basis van het coderen, zodat ze daarna zelf vervolgstappen kunnen zetten om hun codeer-skills nog verder uit te breiden. Hiervoor kun je bijvoorbeeld Coursera raadplegen, maar je kunt ook rondkijken op de zogenaamde online playground van Grashopper.

coderen

Area 210 is een kweekvijver voor nieuwe apps

Grashopper is het nieuwste product dat voortkomt uit Google’s Area 210. Dit onderdeel van Google bestaat nu ongeveer twee jaar, maar bleef vrijwel onder de radar. Inmiddels heeft de start-up verschillende releases gedaan als de persoonlijke stylist Tailor, de emoji messenger app Supersonic, een job-matching service in Bangladesh, een adverteer-format voor VR en de app UpTime.

coderen

In het onderwijs van tegenwoordig wordt ook al nagedacht over welke skills kinderen later goed kunnen gebruiken. Sony speelt daar handig op in met KOOV: een methode om kinderen te leren coderen. Gaat dit te ver? Lees er hier meer over.

Reageer op artikel:
Coderen kun je leren: check daarom Google’s nieuwe app Grasshopper
Sluiten