Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 7 dec 2017

Deze slimme kameleon-lamp neemt de kleur van zijn omgeving over

Zowel de belichting als de kleuren in een kamer kunnen een grote invloed hebben op de sfeer en uitstraling van die kamer. De Italiaanse design studio Digital Habits combineert deze twee elementen, met als resultaat de Color Swing lamp. Deze sfeerlamp is inderdaad zo dynamisch en gezellig als hij klinkt. Al swingend verandert hij van kleur, afhankelijk van de kleuren in de omgeving.

Color Swing sfeerlamp detecteert kleuren met IR sensor

De Color Swing is aan de onderkant uitgerust met een infrarood sensor, welke detecteert wat voor kleur zich onder de lamp bevindt. Deze kleur gebruikt hij vervolgens om de kamer mee te verlichten. Als je de lamp bijvoorbeeld boven je houten eettafel hangt, krijgt de kamer een warme bruine gloed. Staat er vervolgens een knal rood bord op die tafel onder de lamp, dan wordt de sfeer wat intenser met rood licht en heb je hopelijk de gordijnen dicht. Verder is de lamp uitgerust met een RGB LED lampje en een witte spot lamp.

Color Swing sfeerlamp

Al swingend van kleur veranderen

In de onderstaande video is te zien hoe de Color Swing van links naar rechts swingt boven een oppervlakte dat aan de ene kant paars is en aan de andere kant groen. Tijdens het swingen zie je de lamp van kleur veranderen en de kleuren onder zich overnemen.

Nog geen plannen voor verkoop

Eerder dit jaar was de Color Swing te zien tijdens Milano Design Week 2017 onder het thema “Time to Color”.  Op het moment is de Color Swing echter alleen nog maar een prototype. Digital Habits laat in een email aan The Verge weten dat het meer een experiment is, zonder verdere praktische toepassingen. Dat is jammer, want de lamp zou best leuk gebruikt kunnen worden als sfeermaker. Misschien zou de sensor dan niet aan de onderkant moeten zitten maar aan de zijkant, zodat je bijvoorbeeld met een rij Color Swings dat schilderij aan de muur zou kunnen accentueren met bijpassend gekleurd licht.

Naast licht en kleur heeft geur ook een grote invloed op de sfeer in je kamer. Moodo is speciaal gemaakt om heerlijke geurtjes te verspreiden. Maar het is niet zomaar een geurverspreider. Moodo is ‘s werelds eerste aanpasbare smarthome geurmachine.

Digital HabitsThe Verge

Reageer op artikel:
Deze slimme kameleon-lamp neemt de kleur van zijn omgeving over
Sluiten