Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 okt 2019

Command & Conquer Remastered: een eerste blik op de gameplay

Command & Conquer Remastered is zoals de naam al doet vermoeden een remaster van de oude strategiegame van weleer. De game moet volgend jaar uitkomen en nu krijgen we de eerste blik op het nieuwe deel.

Naast het oude Command & Conquer zal ook de klassieker Red Alert van een nieuw likje verf worden voorzien. Bekijk nu de eerste beelden.

Command & Conquer Remastered komt er aan

Command & Conquer Remastered wordt gemaakt door Petroglyph Games, die al heel wat strategische games achter zijn naam heeft staan en zodoende weet wat er nodig is om een goede game te maken. Ze hebben bij deze game er echter voor gekozen om de game zo traditioneel mogelijk te houden. Zo blijft het nog altijd een 2D-game en is er weinig veranderd aan de basis. De formule blijft zodoende hetzelfde. Het is dan ook een remaster en niet een remake. Bij dat laatste wordt de basis gebruikt om de game op te bouwen met de visie van het hedendaagse gamen. De trailer hieronder geeft een goed voorproefje.

In een uitgebreide blogpost vertellen de ontwikkelaars over hun reis die ze hebben gemaakt en hoeveel tijd er in gaat zitten om de artwork naar Command & Conquer Remastered te vertalen. Op die manier hoopt men dat fans va het eerste uur nostalgische gevoelens overhouden wanneer ze deze game gaan spelen. Qua gameplay kun je met een druk op de knop wisselen tussen de ouderwetse en de moderne stijl. Het ene moment speel je dan met de originele assets in een resolutie van 320 bij 200 (pixelbrij!) en het andere moment gebruik je de moderne graphics op een resolutie van 3840 bij 2160. Dat is overigens een trucje wat wel vaker bij games die geremastered worden, wordt uitgevoerd. Op die manier krijg je echt een goed idee van wat het verschil is. Ook gaat het mogelijk zijn om nu flink in te zoomen en de details van de eenheden te bekijken.

Command & Conquer Remastered moet ergens volgend jaar op de pc verschijnen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Command & Conquer Remastered: een eerste blik op de gameplay
Sluiten