Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 augustus 2019

Oude tijden herleven met de Commandos 2 HD Remaster

Mocht je al een ietwat oudere gamer zijn, dan herken je misschien nog wel de Commandos-serie. Er zijn drie hoofddelen uit verschenen, maar het was met name het tweede deel dat te boek staat als een absolute klassieker. De game Commandos 2 neemt je mee naar de Tweede Wereldoorlog waar jij een aantal missies voorgeschoteld krijgt en die moet voltooien met de verschillende soldaten die je tot je beschikking hebt. Eind dit jaar komen die tijden terug met de Commandos 2 HD Remaster.

Commandos 2 HD Remaster komt er aan

Zoals de naam al doet vermoeden is Commandos 2 HD Remaster de remaster van de originele game. Dat betekent dat het qua content niet echt iets nieuws brengt. Wel is de game een uitstekende mogelijkheid om voor nieuwkomers te ontdekken wat de game destijds zo goed maakte. Naast het feit dat de game is voorzien van een nieuw likje verf en daardoor er een stuk strakker uit ziet, is de titel ook voorzien van een betere besturing. De onderstaande trailer geeft je een voorproefje van wat je kunt verwachten.

In Commandos 2 HD Remaster ga je aan de slag met negen verschillende commandos, die stuk voor stuk hun eigen specifieke vaardigheden hebben. Met hen moet je proberen om de vijanden te ontlopen of ze juist uit te schakelen. Qua gameplay heb je de mogelijkheid om vijanden uit te schakelen en hun kleding aan te trekken, een voertuig besturen, met een sniper op grote afstand iemand omleggen of met een kabel naar beneden suizen.

Commandos 2 HD Remaster
Commandos 2 HD Remaster (Bron: Kalypso)

Wat ook wel fijn is, is dat de game straks op zo’n beetje elk platform beschikbaar is. Naast de standaard platformen als de pc, PlayStation 4 en Xbox One verschijnt de game bijvoorbeeld ook op de Nintendo Switch, iPad en Android tablets. Dit najaar moet de game uitkomen, een vaste datum is er nog niet. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Oude tijden herleven met de Commandos 2 HD Remaster
Sluiten