Communiceren met het IKEA-toetsenbord: “Schat, ik heb zin in Zweedse gehaktballen!”

Een bezoek aan de IKEA, het heeft z’n voor- en nadelen. Een nadeel is dat je altijd met meer spullen weggaat dan dat je van te voren van plan was. Een voordeel is dat een IKEA-bezoek altijd met een bezoek aan het restaurant gepaard gaat. Want in dit restaurant kun je van die verrukkelijke Zweedse gehaktballen eten. En dat voor niet al te veel geld. Voor wie fan is van deze Zweedse gehaktballen is er goed nieuws. Vanaf nu kun je namelijk dankzij de IKEA Emoticons app met een emoticon laten weten dat je zin in deze IKEA-gehaktballen hebt.

De IKEA Emoticons app heeft uiteraard een ander doeleinde. In de app zijn meer dan honderd iconen te vinden waarmee de IKEA de ruzie over rommel in huis te lijf wil gaan. Want ruzie over rommel in huis is nou eenmaal helemaal niet nodig. Door emoticons van IKEA-producten en andere voorwerpen van in en rond het huis aan te bieden hoopt IKEA dat mensen rommel op een positieve manier bespreekbaar maken. En dat moet weer voor een opgeruimder en prettiger leven thuis zorgen. In onderstaande video kom je erachter dat ze dit – net zoals met deze parodie van vorig jaar – humoristisch weten over te brengen.

Of IKEA hier nou écht mee wil bereiken dat rommel in huis op een positieve manier bespreekbaar moet worden betwijfelen we. IKEA probeert het merk nog meer in ons dagelijks communicatiesysteem te krijgen zodat we alleen nog maar de IKEA-taal spreken. En dus alleen maar IKEA-spullen willen kopen en Zweedse gehaktballen willen eten. Maar eerlijk is eerlijk, ze proberen het op een leuke manier. Het toetsenbord is daarentegen niet echt praktisch. De gekozen emoticons verschijnen niet automatisch in het tekstvak als je erop drukt. De emoticon wordt dan gekopieerd waarmee je ‘m eerst moet plakken. En dat werkt omslachtig. Wil je het IKEA-toetsenbord toch testen? Je downloadt ‘m hier voor iOS en hier voor Android.

Reageer op artikel:
Communiceren met het IKEA-toetsenbord: “Schat, ik heb zin in Zweedse gehaktballen!”
Sluiten