Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 dec 2018

Compleet met iPhone geschoten film wint prestigieuze prijs

Smartphonemakers als Apple focussen elke presentatie weer op fotografie. Steeds worden er ‘revolutionaire’ stappen gezet. Daardoor zijn er smartphones die al beter presteren dan sommige goedkopere point-and-shoot camera’s.

Filmmaker wint prijs met iPhone-film

Je ziet dan ook steeds vaker gebeuren dat regisseurs (korte) films opnemen met een iPhone. Ja, vaak zit er nog een hoop gear omheen zoals stabilisatoren of studiolampen, en meestal gaat het om gesponsorde projecten. Dat neemt echter niet weg dat de nieuwste smartphones verbluffend goed kunnen filmen.

De filmmaker Charlotte Prodger pakte dit jaar ook haar iPhone erbij. Het resultaat is een korte film met de titel “Bridgit”. Dat eindresultaat is al tof, maar daar blijft het niet bij.

Prodger heeft met die film namelijk de prestigieuze Turner prijs gewonnen. Ze is de winnaar van 2018, en scoort daarmee een mooie cheque van 25.000 Britse ponden. De prijs werd afgelopen dinsdag in Londen uitgereikt door Chimamanda Ngozi Adichie.

Prodger reageerde vol trots, maar vooral verbouwereerd op het nieuws: “Ik voel mij zeer vereerd, omver geblazen zelfs. Het is echt surreëel. Het voelt fantastisch.”

Als kers op de taart heeft Apple CEO Tim Cook ook nog eens het mooie nieuws op Twitter gedeeld. Daar feliciteerde hij de filmmaker met de prijs.

Het toffe is dat je hiervoor geen peperdure smartphone nodig heeft. De bekende tech-YouTuber MKBHD liet deze week met een blinde camera-test zien dat de iPhone X en iPhone XS door goedkope budgetmodellen verslagen worden. Hieronder check je zijn conclusies:

Reageer op artikel:
Compleet met iPhone geschoten film wint prestigieuze prijs
Sluiten