Jelle van Es
Jelle van Es Tech 9 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Compleet nieuwe Snapchat-app nu op Android te krijgen

De dominante positie die Snapchat ooit had, is verleden tijd. Lang werd het gezien als het platform van de toekomst, waarop vooral jongeren te vinden waren. Inmiddels heeft Instagram met zijn Stories de app een klein beetje overbodig gemaakt. Toch zijn er nog altijd veel gebruikers. En als je op een Android-device gebruik maakt van de app, dan hebben we goed nieuws. Nadat de ontwikkelaar er ruim een jaar aan heeft gewerkt, is de gloednieuwe Snapchat-app nu beschikbaar.

Nieuwe Snapchat-app op Android

Het doel van de nieuwe app was om de dienst op Android perfect te laten werken en in elk geval hetzelfde te zijn in performance als op de iOS-devices. Of dat gelukt is, dat mag je zelf gaan bepalen wanneer je de update binnenhaalt. Op Twitter viert Snapchat in elk geval al een klein feestje met zijn Android-vriendje.

Aan de buitenkant zie je niet veel veranderingen. De menu’s en de indeling is nog altijd precies hetzelfde. Het is volgens de maker dan ook echt het systeem dat de app draait dat compleet vernieuwt is. Het is gebouwd met alle mogelijkheden van een Android-device in het achterhoofd. Met name op het gebied van camera’s en processors zitten er op Android-devices wat verschillen en daar past de app zich nu op aan.

Daarnaast betekent dit ook dat toekomstige updates sneller en makkelijker uitgerold kunnen worden. Zodoende hoef je minder lang te wachten op een update in vergelijking met vrienden die gebruik maken van een iPhone. Sterker nog, volgens de Vice President van het moederbedrijf Snap, Jacob Andreou, zou het goed kunnen dat in de toekomst eerst updates op de Android-devices komen.

Wil je meer lezen over alles dat met Snapchat te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alle nieuwtjes rondom de app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Compleet nieuwe Snapchat-app nu op Android te krijgen
Sluiten