Ilona Braam
Ilona Braam Tech 22 jan 2019

Deze computermuis is daadwerkelijk ook zelf een computer

De muis is een behoorlijk essentiële accessoire als het aankomt op interacteren met je computer. Het zorgt ervoor dat je soepel van alles kunt selecteren en als je houdt van gamen op je computer is het ding al helemaal van groot belang. Maar waar we doorgaans de muis zien als randapparatuur voor een computer, draait de YouTube gebruiker Electronic Grenade het allemaal om. Hij besloot namelijk van de computermuis zelf een computer te maken.

Muis inclusief display en keyboard

De bijzondere muis van Electronic Grade is met een 3D-printer gemaakt en ziet er net wat groter uit dan je standaard computermuis. Dat is ook niet zo gek, want binnenin zorgt een Raspberry Pi Zero W ervoor dat het ding een stuk meer kan dan je zou verwachten. Om het apparaatje als computer te gebruiken, heb je natuurlijk ook een scherm en een keyboard nodig en ook daar heeft de ijverige YouTuber aan gedacht. Aan de voorkant vinden we een 1,5 inch OLED display, terwijl je aan de zijkant een mini-keyboard tevoorschijn kunt toveren.

Computer muis Electronic Grenade

Handig voor onderweg?

Het computertje werkt verder ook als een normale computermuis, dankzij de sensoren die van een andere muis zijn “geleend”. Aangezien het systeem op een Raspberry P Zero draait, kun je ook nog best wat redelijke programma’s draaien op de muis. Het zou misschien handig kunnen zijn voor onderweg, maar het is allemaal natuurlijk behoorlijk klein om echt fijn op te kunnen werken.

Maar mocht je ook zelf aan de slag willen met een computer-muis, moet je even Electronic Grenade in de gaten houden. De gebruiker heeft beloofd om binnenkort een video online te zetten van het process zodat je er zelf één kunt maken. Die ga je uiteraard niet voor je games gebruiken, want daar heb je weer een echte gamemuis voor nodig. De Razer Naga Trinity is een mooie optie en is van alle markten thuis.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze computermuis is daadwerkelijk ook zelf een computer
Sluiten