Het is officieel: technologiebeurs Computex 2020 gaat niet door

De kogel is door de kerk: de organisatie achter technologiebeurs Computex 2020 heeft besloten het evenement in z’n geheel te annuleren. Eerder werd nog besloten het evenement naar september van dit jaar te verplaatsen, maar ook die plannen zijn nu van de baan. De volgende editie is pas in 2021.

Het is nu de bedoeling dat de volgende editie van Computex in juni van volgend jaar gehouden wordt, namelijk van 1 juni tot en met 5 juni. Normaliter vindt de beurs ook in juni plaats, maar eerder dit jaar werd besloten om de beurs naar september te verplaatsen. Die beslissing, en de beslissing die afgelopen weekend genomen is, heeft natuurlijk alles te maken met de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. De beurs mag zich nu in het rijtje voegen van verschillende Microsoft- en Google-evenementen die niet doorgaan, evenals beurzen als Mobile World Congress, Game Developers Conference en de E3-gamebeurs.

Computex 2019
Computex 2019 (Afbeelding: Computex)

Computex officieel geannuleerd

Omdat we nog altijd met een pandemie te maken hebben, moeten we nog rekening houden met beperkingen als het om vliegen en andere vormen van vervoer gaat. Die beperkingen zijn in het leven geroepen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daardoor hebben veel deelnemers aan de beurs laten weten niet aanwezig te kunnen zijn dit jaar, waardoor het dus weinig zin heeft alles door te laten gaan.

De beurs vindt plaats in Taiwan, een toonaangevend land als het gaat om het indammen van de verspreiding van het virus. Taiwan reageerde heel snel op alle waarschuwingen en berichtgevingen, isoleerde patiënten met het virus en had al heel snel een reisverbod ingesteld. Daardoor blijft het aantal besmettingen in dat land relatief beperkt. Voor zover bekend zijn er 500 mensen besmet geraakt en zijn er zeven mensen overleden aan covid-19 aldaar.

In 2019 trok Computex meer dan 43.000 bezoekers uit 171 verschillende landen. Reden genoeg om dus allerlei vervelende situaties te voorkomen.

Computex

Reageer op artikel:
Het is officieel: technologiebeurs Computex 2020 gaat niet door
Sluiten