Conan The Barbarian krijgt eigen tv-serie op Netflix

Conan the Barbarian is een van de iconische figuren uit de filmgeschiedenis. Nu krijgt het karakter een eigen serie op Netflix.

Oude films en series zijn weer helemaal in Hollywood. Er komen veel remakes en sequels op de markt. Zo wordt er nu druk gewerkt aan een nieuwe versie van The Fresh Prince of Bel Air en is Cobra Kai, gebaseerd op The Karate Kid, een ontzettend grote hit op Netflix. De streamingdienst gaat het nu opnieuw proberen met Conan The Barbarian.

Conan the Barbarian is terug

Dat blijkt uit berichtgeving van Deadline. Het medium heeft opgevangen dat er een deal is tussen Netflix en Cabinet Entertainment, dat de rechten beheert van het personage met Conan Properties International. Netflix is nu op zoek naar schrijvers die het script kunnen maken en een regisseur om het proces te leiden. De excutive producers zijn Fredrik Malmberg en Mark Wheeler. Zij waren eerder verantwoordelijk voor de gelijknamige film uit 2011, waarin Jason Momoa de hoofdrol speelde.

Toch is Conan The Barbarian al veel ouder dan 2011. Het figuur is geïntroduceerd door Pulp Fiction-schrijver Robert E. Howard in een serie korte verhalen in 1932. Hij introduceerde het genre Sword and Sorcery, waar later meer dan duizend strips op zijn gebaseerd. Ook kwamen van Conan door de jaren heen meer dan honderd boeken, verschillende games, drie films en twee series op de markt.

De meest bekende versie van Conan The Barbarian is vertolkt door Arnold Schwarzenegger in 1982. Eigenlijk kun je die rol wel de doorbraak noemen van de Oostenrijkse spierbundel. Hij speelde twee jaar later opnieuw Conan in Conan the Destroyer.

Netflix wel, Amazon niet

Twee jaar geleden wilde Amazon een serie maken die gebaseerd was op de boeken van Howard, maar deze is echter nooit van de grond gekomen. Laten we hopen dat het Netflix wel lukt, zodat we de iconische barbaar weer terugzien.

Reageer op artikel:
Conan The Barbarian krijgt eigen tv-serie op Netflix
Sluiten