Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 feb 2019

Concept art: opvouwbare smartphone Samsung komt tot leven

Samsung is dagelijks in het nieuws door de geruchtenstroom rondom de Samsung Galaxy S10. Dat langverwachte flagship wordt op 20 februari onthuld, naast de opvouwbare smartphone van de techgigant. Waar we de Galaxy S10 dagelijks op foto’s voorbij zien komen, hebben we de opvouwbare Galaxy nog amper gezien.

Samsung Galaxy Fold concept

Er zijn dan ook nog een hoop vragen. Samsung toonde een horizontaal openend prototype op het podium tijdens zijn Developers Conference, met dikke schermranden. Recente patenten tonen juist een verticaal openend model, met dunnere schermranden. Het eindresultaat zal waarschijnlijk een middenweg nemen, maar op wat voor manier?

Vorige week lekte bovendien een teaser video, die vervolgens razendsnel offline werd gehaald. Daarin zagen we een hypermoderne versie, met zeer dunne schermranden. Te mooi om waar te zijn, of gaat Samsung ons verrassen?

LetsGoDigital heeft die beelden gepakt en gecombineerd met eerder gelekte informatie. Het resultaat is een concept van hoe de Samsung Fold eruit kan gaan zien. Of gaat het toestel toch de naam Flex dragen?

Samsung Galaxy Fold concept Samsung Galaxy Fold concept Samsung Galaxy Fold concept

Hoekig design

Het resultaat is een opvallend hoekig design, dat nog het meest aan een tablet doet denken. Het gaat om een 7.3-inch Infinity Flex-scherm wanneer je het geheel openvouwt. Vouw je de Galaxy dicht, dan houd je een 4.6-inch scherm over aan de buitenkant. Je smartphone, als het ware.

Het idee is aantrekkelijk: WhatsAppen in de trein, terwijl je een YouTube-video kijkt. Of onderweg de Fold openvouwen zodat je op een extra groot scherm kunt gamen. Het is echter maar de vraag of Samsung het idee van een concept naar een consumentenproduct kan tillen.

Blijkbaar wel, want de opvouwbare smartphone komt nog in 2019 uit, met een oplage van meer dan een miljoen. Met een verwacht prijskaartje van meer dan 1500 euro ligt de lat echter extra hoog.

Reageer op artikel:
Concept art: opvouwbare smartphone Samsung komt tot leven
Sluiten