Concept: augmented reality-pen voor gebruik met Google Glass

Google Glass is een handig apparaatje, maar om ‘m te bedienen zit je de hele tijd met je vinger aan je bril te klooien, of moet je commando’s hardop uitspreken. Dit concept van Jorge Trevino Blanco, Google Draw, is een digitale pen waarmee Glass je commando’s kan lezen. De pen schrijft niet echt, maar werkt als een augmented reality-device. Als je bijvoorbeeld op een vel papier schrijft, is het resultaat alleen in Glass te zien.

 

Aan het uiteinde van de pen zit een ‘spuitbus’, die je bedient met een knopje. Als je de knop ingedrukt houdt kun je in de lucht schrijven, of een tekening maken. Grappig is dat je op deze manier dus ‘digitale graffiti’ kunt maken en uploaden, die alleen voorbijgangers met een Glass op hun hoofd kunnen zien. Leuke truc, maar de pen lijkt ons toch wat praktischer. Met een Glass val je al op; als je dan óók nog met een soort toverstaf aan het zwaaien bent op straat… Nou ja.

 

We weten niet of Google zelf aan iets vergelijkbaars werkt, maar er zitten behoorlijk gave elementen in de Google Draw. Lang niet gek!

Reageer op artikel:
Concept: augmented reality-pen voor gebruik met Google Glass
Sluiten