Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 22 okt 2018

BMW toont concept-auto van de toekomst

Concept-auto’s heb je in vele soorten en maten. Sommigen tonen een toekomstbeeld waar je niet vrolijk van wordt en je je simpelweg niet kunt voorstellen dat je er ooit in gaat rijden. En anderen zijn echt heel erg tof. De nieuwe concept-wagen van BMW is daar een goed voorbeeld van. De BMW Vision iNext Concept is een concept die volgens het bedrijf in 2021 in theorie op de markt zou kunnen komen. De praktijk zal waarschijnlijk anders zijn, maar dat neemt niet weg dat we van het idee kunnen genieten.

De BMW Vision iNext Concept

De BMW Vision iNext Concept is een concept dat uitgaat van een elektrische wagen. Aan de buitenkant valt de enorme voorkant nogal op en is het een monster waar je bijna bang van wordt als je hem in je achteruitkijkspiegels zou zien. Als je er in zit heb je daar geen last van. De Vision iNext Concept zou gebruik gaan maken van een sensor die het mogelijk maakt om te bepalen hoeveel licht je naar binnenlaat. als je alles open zet, dan kun je genieten van veel lichtinval, maar als dat te veel is en je verblind wordt door de zon, kun je dat ook aanpassen.

2021 BMW Vision iNext Concept

Aan de binnenkant is alles redelijk simpel gehouden. Je hebt een groot scherm dat als naviagtie werkt, maar ook voor andere dingen kan worden gebruikt. Daarnaast heb je boven je stuur ook nog een apart scherm dat aangeeft hoe hard je rijdt en hoe lang je batterij precies nog mee gaat. De BMW Vision iNext Concept zou ruimte hebben voor vier passagiers en de stoelen en bekleding is allemaal gemaakt van materialen met lichte kleuren, waardoor het geheel zeer vriendelijk en knus oogt.

2021 BMW Vision iNext Concept

Een paar plaatjes van hoe de Vision iNext Concept er uit zou moeten zien, vind je hieronder. En meer conceptwagens vind je hier.

Reageer op artikel:
BMW toont concept-auto van de toekomst
Sluiten