Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Gadgets 1 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Concept: Cabinet is een ‘boekenkast’ voor je USB-sticks en SD-kaarten

We doen ons best, maar af en toe laten we per ongeluk wel eens een USB-stick of SD-kaartje slingeren. Na een tijdje komt ‘ie meestal wel weer boven water, maar soms heb je zo’n apparaatje (of de bestanden die er op staan) behoorlijk dringend nodig. De Koreaanse ontwerper Joongu Kim bedacht een toffe oplossing: een stijlvol archiefje om je datadragers in op te slaan.

De Cabinet bestaat uit verschillende sticks en cards, die je bewaart in een minimalistisch basisstation. Niet alleen heb je je belangrijkste informatiedragers dan geordend bij elkaar, je hebt dan ook met je computer via USB (en wellicht ook draadloos, wat veel handiger is voor tablets) toegang tot alle gegevens die er op staan.

Cabinet heeft ruimte voor vijfhonderd gigabyte aan opslag: drie slots voor USB-sticks van 128GB en twee voor sticks van 32 én 64GB. Hij bevat ook ruimte voor SD-kaartjes van zestien gigabyte uit je foto- of filmcamera. De finishing touch is een kleine MP3-speler met ruimte voor 8GB.

Behoorlijk cool idee! Er zijn natuurlijk draadloze, externe harde schijven waar je media op kwijt kunt, maar met deze constructie kun je eenvoudig USB-sticks en SD-kaartjes verwijderen en in je apparaten gebruiken. Het is ook handig om ze op één vaste plek te bewaren, terwijl je de inhoud gewoon checkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Concept: Cabinet is een ‘boekenkast’ voor je USB-sticks en SD-kaarten
Sluiten