Concept – Global Chef: koken met een hologram in je keuken!

Electrolux heeft z’n eigen designwedstrijd voor huishoudelijke apparatuur, of producten die het leven wat gemakkelijker maken: het ‘Electrolux Design Lab’. Op het moment zijn de halve finales aan de gang, en dit is een inzending die we jullie niet willen onthouden: een idee voor een keukenapparaat met ingebouwde ‘holoprojector’ zodat je op afstand met iemand samen kunt koken!

 
De keuken is waarschijnlijk niet de eerste plek waar je aan een hologram aan denkt te treffen, maar ergens is het ook wel logisch: in je eentje – en voor jezelf – koken is voor de meeste mensen gewoon niet leuk. De bedenker, Dawid Dawod, hoopt dat éénpersoonshuishoudens (dat worden er in veel Europese landen steeds meer) met de Global Chef meer plezier in het koken krijgen en gezonder gaan eten (in plaats van maar weer een magnetronmaaltijd te ‘nuken’).

 
De opzet is dat degene met wie je samen kookt als een hologram in je keuken verschijnt, zodat je kunt kletsen tijdens het bereiden van de maaltijd. Het apparaat zou ingrediënten herkennen als je ze in de schaal legt. Bij de Global Chef hoort ook een soort sociaal netwerk, waarmee je dan een kookpartner kunt vinden die ongeveer dezelfde ingrediënten gebruikt. Helemaal tof is het plan om echte topkoks virtuele lessen te laten geven: staat Jamie Oliver of Nigella Lawson zomaar in je keuken, aanwijzingen te geven! Of staat Gordon Ramsey tegen je te schreeuwen.

Reageer op artikel:
Concept – Global Chef: koken met een hologram in je keuken!
Sluiten