Concept: komt de vierde generatie iPad Air er zo uit te zien?

Zolang het evenement van Apple, ergens in september of oktober, niet gehouden is, krijgen we te maken met vele gerucht. Over de vierde generatie iPad Air is er het één en ander al genoemd, waardoor we nu via een aantal concept-beelden een idee krijgen van hoe dat er uit ziet.

De conceptbeelden van de vierde generatie iPad Air zijn gemaakt door Svetapple, die de verschillende geruchten bij elkaar heeft gegooid en daar een beeld bij heeft gemaakt. Op die manier kun je alvast een beetje wegdromen.

Conceptbeelden van de vierde generatie iPad Air

Volgens Bloomberg zou deze vierde generatie iPad Air dit najaar nog uitkomen en zou hij wellicht los van het iPhone 12-evenement worden onthuld. Als we afgaan op de verschillende geruchten, dan zou dit nieuwe model een dunnere bezel hebben rond het display, zoals we dat gezien hebben bij de iPad Pro’s. Qua dimensie zou hij vergelijkbaar zijn met de 11-inch iPad Pro, maar of het ook een 11-inch model gaat zijn, dat is nog de vraag. Het meest interessante gerucht zit hem echter in de manier hoe Touch ID zou worden gebruikt. Deze zou verwerkt zitten in de powerknop van het apparaat, wat voor het eerst zou zijn. Op die manier hoeven er geen dure Face ID-sensors in en heb je de Home-knop ook niet meer nodig.

De voor en achterkant (Afbeelding: Svetapple)
Een enkele camera (Afbeelding: Svetapple)
Op de buik en de rug (Afbeelding: Svetapple)
Smart Connector aan de achterkant (Afbeelding: Svetapple)
Diverse kleuren en beelden (Afbeelding: Svetapple)

Een aantal van die elementen zien we dus terug in dit concept van de vierde generatie iPad Air. Maar er zitten ook nog een paar extra elementen in. Denk daarbij aan de randen die dunner zijn, een Smart Connector aan de achterkant en een camera die bestaat uit een enkele lens. Die maakt daarbij geen gebruik van een LED flash, welke ook in de huidige Air ontbreekt. Daarnaast blijft het maken van foto’s met je iPad een beetje raar.

Afwachten

Uiteraard is dit maar een concept en moeten we echt afwachten wat er gaat gebeuren met een vierde generatie iPad Air. Wil je meer lezen over dit onderwerp? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Concept: komt de vierde generatie iPad Air er zo uit te zien?
Sluiten