Concept: Sand Babel is een wolkenkrabber, bedoeld voor in de woestijn

We weten niet precies waarom je midden in een zandwoestijn een wolkenkrabber neer zou zetten, maar als je het dan toch doet, dan maar zoiets als dit! Dit concept heet Sand Babel; het is een toren die bestaat uit ge-3D-printe blokken woestijnzand (want dat is het enige waar in een woestijn geen tekort aan is)!

WANT_BABEL2 WANT_BABEL3
 
De vorm van Sand Babel is geïnspireerd door termietennesten, die door hun vorm een natuurlijke variant van warmteregulatie hebben. Door de temperatuurverschillen in de toren zelf, ontstaan er automatisch luchtstromen.

WANT_BABEL5
De top van het flatgebouw bestaat uit enorme zonnepanelen die het complex van stroom voorzien. Omdat het oppervlak zo groot is, vangt het ook waterdamp op, hoewel we ons afvragen of dat genoeg is om veel mensen van drinkwater te voorzien.

WANT_BABEL6 WANT_BABEL4
 
Dit Sand Babel-concept doet qua vormgeving een beetje denken aan de Rainforest Guardian die we recent lieten zien, maar dan geoptimaliseerd voor het leven in de woestijn. Toevallig werden beide gebouwen ingestuurd voor een wolkenkrabberontwerpwedstrijd van eVolo Magazine. Meer toffe concepten vind je hier!

[RELATED_ARTICLE article_id=”80852″]