David van Benthem
David van Benthem Gadgets 27 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Condenser microfoon aanschaffen? Deze 5 moet je hebben!

Of het nou gaat om een nummer 1-hit, een podcast of het streamen van games: een condenser microfoon is een must.

Daarom zijn we op zoek gegaan naar de 5 beste in dit segment per budget. Welke kies jij?

Prijs-kwaliteit topper van Blue

Blue is een gerenommeerd merk als het aankomt op condenser microfoons. Niet gek daarom dat deze Yeti microfoon uit meer dan 10000 beoordelingen een 9 als rapportcijfer heeft. Met de USB-aansluiting kan je het apparaat aan elke setup koppelen. Daarbij zijn er geen drivers nodig om de microfoon zijn werk te laten doen.

Met 4 verschillende modi is de kans tenslotte groot dat er iets voor jou bijzit. Al met al krijg je dus echt waar voor je geld; de Yeti microfoon kost minder dan 140 euro.

Blue Yeti microfoon
De Yeti van Blue (Afbeelding: Blue)

Een microfoon om gewoon mee te kletsen

Hoef je geen ingewikkelde nummers of podcasts op te nemen? Dan is veel betalen voor een microfoon niet nodig. Deze Trust Gaming Microphone is gemaakt voor gamers, maar werkt natuurlijk ook voor zij die spellen links laten liggen. 33 euro is voor een microfoon een koopje en dus zeker interessant voor zij die geen ingewikkelde dingen van plan zijn te ondernemen.

microfoon
De MXL 770 is de perfecte budgetmicrofoon voor vlogs en podcasts (Afbeelding: MXL)

Perfect voor een beperkt budget

Wil je audio opnemen zonder teveel uit te geven? Dan is de MXL 770 voor jou! Natuurlijk is 100 euro nog steeds niet weinig geld, maar je kan beter iets meer uitgeven om te voorkomen dat je speelgoed in huis haalt als je muziek of stemmen opneemt. Met een beoordeling van 4,6 uit 5 is deze microfoon zonder meer veelbelovend.

Een mooie extra is dat je een opberghoes er gratis bijkrijgt. Aangezien deze microfoon zo klein is, neem je hem makkelijk overal mee naar toe. Ideaal dus voor de bereisde vlogger van morgen.

microfoon
De topper van Rode (Afbeelding: Rode)

Een microfoon voor prachtige stemmen

Wil je liedjes of een podcast opnemen? Dan is de microfoon van Rode zeker het overwegen waard. De NT1KIT wordt geprezen om zijn hoge geluidsdrukniveau en het warme geluid dat hij opneemt. De microfoon mag wat kosten, maar met iets meer dan 200 euro haal je gegarandeerd kwaliteit in huis.

In harmonie met jouw muziekinstrument

Ben je van plan om jouw talent met de piano of elektrische gitaar naar Spotify te halen? Dan is deze prijzige, maar hoogwaardige microfoon het overwegen waard. Ruim 700 euro is zeker niet weinig geld, maar met de verschillende attenuation niveaus zorg je ervoor dat de klanken er van dichtbij zo mooi mogelijk op komen te staan.

We hopen je geholpen te hebben in jouw zoektocht naar een goede microfoon. Ben je benieuwd naar een uitgebreide review van de Blue Yeti, die in dit artikel als eerst genoemd werd? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Condenser microfoon aanschaffen? Deze 5 moet je hebben!
Sluiten