Daniel Koster
Daniel Koster 6 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Confronterend: de invloed van je smartphone op je lichaam en geest

De smartphone is onmisbaar in ons dagelijkse leven geworden. Via je telefoon regel je je bankzaken, check je hoe je van A naar B komt, houdt je je afspraken bij en blijf je natuurlijk in contact met al je vrienden en familie. De smartphone brengt dus flink wat voordelen met zich mee. Toch blijft het ook goed waakzaam te zijn voor de nadelen. Zo zijn er diverse mensen die stellen dat ze een misvormde pink hebben door hoe ze hun smartphone vasthouden. Ook is het gebruik van je telefoon voor het slapen gaan niet best voor je brein en je lichaam. Maar wat is nou écht de invloed van de smartphone op ons lichaam en geest?

Zo verandert de smartphone ons lichaam en geest

Soms is het prima om in ontkenning te leven of de negatieve gevolgen niet onder ogen te komen. Wanneer we het echter hebben over iets als je smartphonegebruik, dan gaat dat niet op. We turen namelijk per dag uren naar onze telefoon. Dat kan meer kwaad doen dan je denkt. Zo wordt er steeds vaker bij de jongeren onder ons gesproken van een smartphoneverslaving. Maar ook volwassenen ondervinden de negatieve effecten aan de levende lijve. Wist jij bijvoorbeeld dat de houding die we aannemen als we naar ons scherm kijken hetzelfde is als de houding die je zou aannemen als een kind van acht op je nek zou zitten. Jep, dat is niet best. We raden je dan ook aan deze video even goed uit te pluizen. Behoed je voor die gedragingen zodat je op een juiste manier van je telefoon gebruik maakt.

Laten we nog even vooropstellen dat we overtuigd zijn van de voordelen van de telefoon. Het kan echter geen kwaad om dat gebruik wat te matigen. Kijk wat vaker om je heen, lees een boek, spreek met mensen af. Je kunt zelfs een smartphone-vrije vakantie invoeren. Als je er in ieder geval maar mee bezig bent dat je smartphone een middel is. Iets om te gebruiken met een doel. Niet dat je telefoon iets is waar jij op elk moment van de dag maar naar grijpt. Er zijn genoeg alternatieven die beter voor je lichaam en geest zijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Confronterend: de invloed van je smartphone op je lichaam en geest
Sluiten