Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 jan 2018

PlayStation 4 populairste console om Pornhub op te bekijken

Pornhub, de website die iedereen wel kent, maar vele net zullen doen alsof ze er net voor het eerst van hebben gehoord, heeft over 2017 leuke feitjes vrijgegeven. Eén van die feiten heeft te maken met hoeveel gamers de website bezoeken. Althans, hoe vaak de website bezocht wordt via een browser vanaf een spelcomputer.

Pornhub cijfers: de PlayStation 4 wint

Uit de data blijkt dat met name de gebruikers met een PlayStation 4 gretig gebruik maken van de website. Van alle console- en handheld-traffic is de PlayStation-familie goed voor een bereik van 56 procent. De website geeft echter niet aan hoeveel procent daarvan van de PlayStation 3 en hoeveel van de PlayStation 4 komt. Vandaar dat we het samenvatten als de PlayStation-familie. De Xbox-gebruikers leggen het met 32 procent daar flink tegen af. De andere console-gebruikers bestaan uit 5 procent PlayStation Vita-gebruikers, 5 procent bezoekt de site via de Wii U, terwijl de overige twee procent wordt verdeeld tussen Wii en Nintendo 3DS-bezitters. Met name de laatste categorie is indrukwekkend om daar video’s op te bekijken, dus respect voor die commitment.

pornhub

De grote vraag is natuurlijk hoe de verdeling volgend jaar gaat zijn. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de Nintendo Switch in het loop van het jaar een browser krijgt, waarmee het in potentie een geschikt apparaat is om Pornhub mee te bezoeken. Het is helaas niet helemaal duidelijk wat voor video’s er bekeken wordt via de verschillende consoles. Wel werd bekendgemaakt dat er flink naar gamepersonages wordt gezocht.

Pikachu?

Het personage D.Va uit Overwatch werd daarbij het meest naar gezocht. 3,9 miljoen gebruikers wilde weten hoe zij het er vanaf bracht. Zij wordt gevolgd door Mercy en Tracer, die ook beiden uit Overwatch komen. Misty en Lara Croft blijven ook populair en dankzij Injustice 2 is Mileena uit het Mortal Kombat-universum ook weer flink populair. Alleen, 220.00 keer zoeken op Pikachu? Dat snappen we niet helemaal… Het volledige overzicht met een lading aan cijfers vind je hier. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PlayStation 4 populairste console om Pornhub op te bekijken
Sluiten