Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 nov 2019

Controller-ondersteuning keert terug in Call of Duty: Mobile

Call of Duty: Mobile is één van de populairdere games voor de smartphone en tablet op dit moment. Het lijkt er op dat je de game binnenkort (weer) met een controller kunt gaan spelen.

Bij de lancering van de game ondersteunde Call of Duty: Mobile de mogelijkheid om met een controller te spelen op de Android-versie, maar dat werd er snel uitgehaald vanwege de verwachte problemen met de balans. Maar nu lijkt de controller-optie weer terug te komen.

Spelen met je controller in Call of Duty: Mobile

In een post op Reddit liet de ontwikkelaar weten dat er weer gewerkt wordt aan de controller-mogelijkheid. Deze zou binnenkort worden toegevoegd aan de game. Wanneer dat precies gaat gebeuren, dat werd nog even in het midden gelaten. Het is voor Activision belangrijk dat de balans goed blijft en niet dat spelers met een controller een voordeel krijgen in de game. Daarbij moet wel gezegd worden dat Call of Duty: Mobile momenteel gewoon behoorlijk goed werkt met de touchscreen besturing.

Call of Duty: Mobile
De game (Bron: Activision)

Via een kleine omweg is het al wel mogelijk om met een controller los te gaan. Zo kun je een Android-emulator op je pc laten draaien en daar de game op spelen via een controller. Het zal echter een kleine groep zijn die hier gebruik van maakt. En Call of Duty: Mobile is niet de enige game die met dit probleem te kampen heeft. Ook andere titels hebben deze uitdaging. Sommige games hebben er daarbij duidelijk voor gekozen om de controller niet te ondersteunen, terwijl het bij andere titels weer zo is dat spelers die gebruik maken van een controller in een aparte lobby worden geplaatst waarbij ze spelen tegen andere spelers met een controller. Hopelijk brengt Activision snel meer duidelijk over hoe het gaat werken in de game.

Wil je meer lezen over Call of Duty: Mobile? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Controller-ondersteuning keert terug in Call of Duty: Mobile
Sluiten